Nová Nova. Huawei představuje řadu, která chce být hezčí a levnější [IFA]

  • Telefony jsou celokovové, zaoblené a liší se hlavně velikostí displeje
  • Nova a Nova Plus zaujmou dlouhou výdrží a zaměřením na selfie
  • Na český trh se prozatím dostane jen menší z dvojice

Huawei dnes v Berlíně představil novou řadu smartphonů Nova, která bude lákat hlavně na design, ale jak ukázaly představené novinky Nova a Nova Plus, nezapomnělo se ani na solidní baterii a kvalitní selfie. Ač to Huawei přímo neřekl, telefony cílí zejména na ženy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Nova se hodně podobá loňskému Nexusu 6P, u Pluska je vidět inspirace řadou Mate

Obě novinky jsou si velmi podobné a liší se hlavně ve velikosti displeje a rozlišení fotoaparátu. Telefony se chlubí zaobleným celokovovým tělem s ochranným sklem s 2,5D zahnutím okrajů. Díky tenkým rámečkům a zaoblení tak pocitově působí menší, tenčí a lépe padnou do ruky. Menší z dvojice má navíc na zádech plastový pás a trochu připomíná Nexus 6P.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Nova

Menší z telefonů nabídne 5" a větší dokonce 5,5" displej, oba přitom mají Full HD rozlišení. O výkon se stará osmijádrový Qualcomm Snapdragon 625 taktovaný na 2 GHz, Huawei tak z neznámého důvodu výjimečně nesáhlo po některém z vlastních procesorů HiSilicon Kirin. K dispozici jsou také 3 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Nova Plus

Hlavní fotoaparát u menšího z dvojice nabídne rozlišení 12 MPx při světelnosti f/2.2 a zvládá natáčet i 4K video. Nova Plus přináší rovnou 16Mpx snímač doplněný o optickou stabilizaci. Novinky se zaměřují také na selfie, obě dostaly 8Mpx přední kamerku se světelností f/2.0. Té dopomáhá i displejem suplovaný přední blesk. V telefonu jsou také připravené filtry a speciální algoritmy pro automatické vylepšení obličeje. Díky rychlé detekci obličejů tak lze učinit i při skupinovém selfie. 

Klepněte pro větší obrázek
Malá perlička, Huawei Nova prý vydrží až 5 hodin hraní Pokémon Go.

Vzhledem k velikosti těla nabídne Nova silnou 3 020 mAh baterii, která vystačí až na 48 hodin běžného používání. Nova Plus má jen o chlup větší 3 340 mAh baterii, přesto se jedná o vyšší hodnotu než má například Samsung Galaxy S7 (jak jsme slyšeli přímo na tiskovce). K nabíjení obou telefonů samozřejmě slouží konektor USB-C. Na zádech nechybí ani vylepšená čtečka otisků prstů, která má být zase o něco bezpečnější. Podporuje i další funkce jako je vytažení notifikační lišty, nebo scrollování obrázků galerii.

Huawei Nova se na český trh podívá už v listopadu a to za cenu 9 990 Kč. K dispozici bude ve stříbrné, zlaté a černé variantě. O dostupnosti a ceně většího modelu zatím nemáme informace.

První pohled na Huawei Nova Plus:

Telefony ve zkratce:

  Huawei Nova Huawei Nova Plus
operační systém: Android 6.0 Marshmallow, nadstaba EMUI 4.1 Android 6.0 Marshmallow, nadstavba EMUI 4.1
displej: 5", Full HD rozlišení, 2,5D zahnutí 5,5", Full HD rozlišení, 2,5D zahnutí
procesor: Qualcomm Snapdragon 625, osmijádrový s taktem 2 GHz Qualcomm Snapdragon 625, osmijádrový s taktem 2 GHz
paměti: vnitřní 32 GB, 3 GB RAM vnitřní 32 GB, 3 GB RAM
hlavní fotoaparát: 12 MPx (1.25μm), světelnost f/2.2, podpora 4K videí 16 MPx (1,12μm), optická stabilIzace, podpora 4K videí
čelní fotoaprát: 8 MPx, světelnost f/2.0 8 MPx, světelnost f/2.0
akumulátor: 3 020 mAh 3 340 mAh
rozměry a váha: 141,2 × 69,1 × 7,1 mm, 146 g 151,8 × 75,7 × 7,3 mm, 160 g
Diskuze (13) Další článek: Seznam vyladil hlasovou navigaci v aplikaci Mapy.cz a vypouští ji mezi lidi

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , Huawei Nexus 6P, Huawei Nova, Huawei Nova Plus, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Kter, Kvalitní selfie, Huawei P, Osmijádrový qualcomm, Pře, #Huawei,