Nová superstar: Nokia N95 s větší výdrží a 8GB pamětí

Nejlépe vybavený telefon na trhu dostane ještě další vylepšení – obří 8GB paměť, větší výdrž a nějaké funkce navíc.

Více paměti, více výdrže

Přestože je Nokia N95 velmi dobrý telefonem, kterému se jen těžko něco vytýká, cesty k vylepšení se najdou. Výrobce proto připravuje vylepšenou verzi. Ta ponese stejné označení a odlišovat se bude černou barvou krytů. Je pravděpodobné, že se do označení dostane název nějaké edice. Mohla by to být Music edition, protože smartphony této edice jsou rovněž černé.

NokiaN95_01.JPG NokiaN95_02.JPG NokiaN95_03.JPG NokiaN95_04.JPG NokiaN95_05.JPG
Nové fotografie vylepšené Nokie N95 a nákres zadní strany

O nové černé královně se první informace objevily už v červenci. Od té doby víme, že telefon dostane 8GB vnitřní paměť. Nyní známe další informace díky zveřejněným dokumentům amerického schvalovacího úřadu FCC. Druhou významnou změnou je navýšení kapacity akumulátoru z původních 950 mAh na 1200 mAh.

01.jpg 02.jpg
Starší fotografie zachycuje zřejmě ještě vývojový produkt bez kosmetických hardwarových úprav

Dále na obrázcích vidíme kosmetické změny hardwaru. Na záběru shora je vidět, že rámeček fotoaparátu už nevystupuje nad okolní povrch a je zarovnán. Z nákresu zadní strany je pak patrné, že telefon přijde o aktivní krytku. Při porovnání se stávajícím modelem je vidět, že bude novinka o něco tlustší, což je daň za baterii s vyšší kapacitou, která je větší i rozměrově.

Změny jsou vidět také bloku funkčních kláves. Ten se zúžil ve prospěch volného místa u spodní hrany a pod displejem. Jiná jsou také čtyři multimediální tlačítka skrytá v hodní části telefonu. Namísto zcela plochých a hmatově těžko rozpoznatelných tlačítek jsou nově k dispozici vystouplé plošky.

Z Nokie rovnou do obchodu

Kromě hardwarových vylepšení se nová N95 dočká také nových funkcí. Jednou z nich bude nové multimediální menu, které umožní rychlý přístup k nejčastěji využívanému multimediálnímu obsahu v telefonu. Nahradí animovanou nabídku zkratek dostupnou u stávající N95 z multimediálního tlačítka.

NokiaN95_06.jpg
Nové multimediální menu

Nová Nokia N95 vybavena přístupem do nového internetového obchodu Nokia Music Store. Hudbu do telefonu bude možné nahrávat přes Windows Media Player nebo prostřednictvím USB Mass Storage.

Změny v softwaru budou jen drobné, novinka bude pracovat se stejnou verzí operačního systému jako stávající Nokia N95.

Tip: koukněte se do návodu vylepšené Nokie N95

Oficiální představení černé Nokie N95 se čeká na londýnskou prezentaci, která se bude konat 29. srpna. Spolu s ní budou odhaleny také další dva očekávané smarthony – Nokia N81 a Nokia N82. Nokii N81 už jsme si mohli prohlédnout na fotografiích, ale o N82 víme zatím jen málo. Měla by to být první Nokia s xenonovým bleskem.

01.jpg 02.jpg
Nokia N81 • Nokia N82

Diskuze (81) Další článek: Neustále v akci: Java hry do 30 Kč

Témata článku: Nokia, , Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N82, Nokia N95, Nokia N95 8GB, Superstar, Super, Nov, Super +, Sup, Stejné označení, Zveřejněný dokument, Šup