Nová vlajková loď s Windows 10 Mobile přijde se čtečkou duhovky

Od představení poslední opravdové vlajkové lodi systému Windows Phone uběhlo již více než rok. Tehdy to byla Nokia Lumia 930 a od té doby na další top model stále čekáme. V mezidobí se změnil jak název výrobce, tak částečně i samotný systém. Další vrcholný model totiž poběží na Windows 10 Mobile (nikoliv Windows Phone 8) a měla by jím být další Lumia s počáteční číslicí 9.

Klepněte pro větší obrázek
Oba připravované modely by měly obsahovat konektor USB typu C. Zdroj obrázku: GFXBench.

Očekává se, že Microsoft zachová „finské“ číslování a představí telefon s název Microsoft Lumia 940 (možná i XL verzi). Na internet unikají následující specifikace. Klasická „devětsetčtyřicítka“ by měla mít 5,2palcový displej s FullHD rozlišením, osmijádrový procesor Snapdragon 808, 2GB RAM paměť a 20Mpx fotoaparát. V souvislosti s modelem Lumia 940 XL se mluví dokonce o 5,7palcovém displeji s 2K rozlišením, osmijádrovým procesorem Snapdragon 810, 3GB RAM pamětí, vnitřním úložištěm o kapacitě 32 GB (plus podpora microSD karet). Divočejší názory hovoří také o scanneru oční duhovky nebo možnosti 3D ovládání telefonu.

Zatímco počítačová verze Windows 10 bude mezi uživatele vypuštěna 29. července letošního roku. Na jeho mobilní verzi se bude čekat o něco déle, bližší informace zatím známy nejsou. Také proto se špatně odhaduje, kdy dojde k představení zmíněných modelů. Avšak nezazším termínem by měl být zářijový veletrh IFA.

Diskuze (33) Další článek: Samsung Z2 s Tizenem nebude, Z3 je Galaxy Core Prime na Tizenu

Témata článku: Microsoft, , , , , Nokia Lumia 930, Mobil, MOBI, Zářijový veletrh, Wind, Windows!, Loď, Nov, Win