Nové aplikace pro Windows Mobile

Qip se dočkal mobilní verze! Kromě toho uvádíme několik dalších nových programů zdarma, ale i dva, za které se vyplatí zaplatit.

QIP PDA

Internetová komunikace se pro většinu z nás stala zcela běžnou záležitostí. Klienti už ale nejsou výsadou jen stolních počítačů, v hojném počtu pronikají také na mobilní zařízení. QIP je velice oblíbený a poměrně nový ICQ klient, který nabízí spousty podrobných nastavení. Jeho kvality nyní pronikají na PocketPC a Smartphone telefony.

01.gif 02.gif
Hlavní obrazovka programu  Nastavení

Pokud používáte QIP na PC, budete se v jeho mobilní verzi velice rychle orientovat. Na hlavní obrazovce programu uvidíte do jednoho sloupce řazený seznam vašich kontaktů. Můžete si navolit, zda chcete položky třídit do skupin nebo zobrazovat uživatele, kteří jsou offline. Také nastavení je poměrně obsáhlé: můžete změnit velikost písma pro seznam kontaktů a okno konverzace, vybrat animované, statické nebo textové smajlíky, aktivovat ukládání historie komunikace a v neposlední řadě vypnout zvuky. V novém buildu 1010 je navíc možné pročítat historii i když nejste online.

03.gif 04.gif
Dostupné statusy Výběr vlastního statusu

Pokud jste připojení, můžete si prohlížet detaily vašich kontaktů, přidávat nové uživatele a nebo nastavit některý z připravených statusů. Jestliže chcete být originální, můžete si nastavit vlastní status s vaší zprávou. Aplikace je neustále ve vývoji, přesto je její druhý veřejný build (1010) velice stabilní, a díky širokým možnostem nastavení se z QIPa stává kvalitní klient, který se může srovnávat i s placeným software. Program je dostupný pro všechny Smartphone a PocketPC telefony s operačním systémem Windows Mobile 2003/SE a 5.0.

Výrobce: QIP.ru
Cena: zdarma
Kompatibilita: PocketPC a Smartphone s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: PocketPC / Smartphone


TxtMan

Velice zajímavě vypadá freeware aplikace TxtMan, která dokáže zobrazovat SMS zprávy jako kdybyste komunikovali v chatovacím programu. To může být pro spoustu lidí užitečné, a hlavně se nemusíte pracně proklikávat Inboxem, jelikož máte kompletní komunikaci s aktivním kontaktem přímo na displeji. Hlavní okno programu zobrazuje historii předešlé komunikace přes SMS, pod ní vidíte pole, kam můžete napsat vaši odpověď. Ta bude po kliknutí na tlačítko Send odeslána příjemci, a TxtMan ji zobrazí jako další řádku v chatovacím okně.

05.gif 06.gif
Chatování? Nikoliv, pouze komunikace přes SMS

TxtMan je dostupný pro Smartphone a PocketPC telefony, podmínkou pro jeho spuštění je nainstalované rozhraní .NET Compact Framework 2.0.

Výrobce: Ben Hirashima
Cena: zdarma
Kompatibilita: PocketPC a Smartphone s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: PocketPC / Smartphone
, rozhraní .NET Compact Framework 2.0


smsOrganizer 2.10

U SMS zpráv ještě zůstaneme. SmsOrganizer je aplikace, která vám pomůže s kompletní správou vašich sms zpráv v PocketPC. Kromě funkcí jako export, šifrování nebo skrývání zpráv oceníte také blacklist, do kterého si můžete přidat kontakty, od kterých nechcete dostávat žádné zprávy. Velice užitečná je volba automatické odpovědi na příchozí sms nebo nastavení vlastní složky, do které se zprávy budou ukládat. Perličkou je potom možnost nastavit si vlastní tón příchozí sms pro každý kontakt.

07.gif 08.gif
Vytváření profilů  Šifrování zpráv

Různé akce je možné provádět podle tzv. Profilů, ve kterých si například nastavíte, kdy se mají zprávy automaticky zálohovat nebo které zprávy se mají ihned označit jako skryté. Možnosti programu jsou opravdu rozsáhlé, a každý si v něm může nastavit přesně to, co mu vyhovuje. SmsOrganizer existuje ve freeware i placené verzi. Freeware verze nabízí možnost vytvořit si maximálně tři nezávislé profily, v plné verzi není tento počet nikterak limitován. Před spuštěním aplikace je potřeba zadat aktivační kód, který můžete zdarma získat na oficiálních stránkách programu.

09.gif 10.gif
Export a skrývání zpráv

Výrobce: zedSoft.net
Cena: zdarma
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: PocketPC


MagiCall 1.2

Majitelé PocketPC ocení aplikaci pro jednoduché filtrování příchozích hovorů a sms zpráv. V případě potřeby si můžete vytvořit vlastní blacklist, do kterého si přidáte kontakty, od kterých si nepřejete být rušeni. Pokud vám bude nešťastník volat, jeho hovor bude automaticky odmítnut. V případě příchozí sms se zpráva automaticky označí jako nevyžádaná, a program ji odstraní. Stejně jako předchozí aplikace, i MagiCall může pracovat podle vašich pravidel, která si nastavíte v konfiguraci programu. Díky tomu je například možné zasláním sms v přednastaveném tvaru spouštět vybrané aplikace. MagiCall je určený pro všechny PocketPC s klasickým i VGA rozlišením displeje. Program je nutné instalovat přímo do paměti telefonu, nikoliv na paměťovou kartu.

11.gif 12.gif 
Prostředí programu Nastavení pravidel

Výrobce: MAGI Software House
Cena: 25 USD
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: Trial verze pro PocketPC


Screen Capture

Potřebujete „sejmout“ aktuální stav vaší obrazovky? Vyzkoušejte Screen Capture, jednoduchou aplikaci, která tento úkon zvládne na výbornou. Po nainstalování programu si v nastavení jednoduše nadefinujete klávesu, kterou budete program spouštět. Díky Timeru (časovač) je možné obrázky pořizovat s určitým zpožděním. To se hodí zejména pokud potřebujete uložit obrázek z nějaké hry, která nepodporuje spuštění dalších aplikací.

13.gif
Práce s programem je opravdu jednoduchá

Screen Capture je šířený jako freeware a jeho funkce mohou využívat nejen majitelé PocketPC, ale i Smartphone telefonů.  

Výrobce: Ilium Software
Cena: zdarma
Kompatibilita: PocketPC a Smartphone s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: PocketPC / Smartphone


K-Rally

Polská společnost Infinite Dreams se už v minulosti proslavila tituly jako Sky Force, Explode Arena nebo Super Miners. Nyní přichází na trh s akčním závodním titulem K-Rally. Hra nepřímo vychází z PC her Ignition a Death Rally, přidává ale vlastní dávku originality a skvělé zábavy. V K-Rally je připraveno celkem 14 odlišných profilů závodníků, se kterými budete svádět nelítostné boje na různých typech tratí. Ty jsou rozděleny do několika obtížností a liší se také typem prostředí.

14.gif 15.gif

Ve hře máte k dispozici klasický Quick Race, Kariéru, Šampionát, Závod s duchem a vlastní generátor tratí, který se odemkne až po dosažení určitého počtu bodů. Během hraní si postupně budete moci kupovat nová auta a vylepšovat jejich jízdní vlastnosti. K-Rally exceluje svižnou 3D grafikou s moderními efekty, která se plynule vykresluje i na pomalejších zařízeních. Hudební kulisa je také na výborné úrovni a příjemně ladí s rychlým tempem závodů. Do budoucna navíc výrobce plánuje přidat podporu multiplayeru přes Bluetooth a možnost stahovat do hry nový obsah (tratě, automobily, profily).  

16.gif 17.gif 
Upgrade vlastností vozidla

Výrobce: Infinite Dreams
Cena: 15USD
Kompatibilita: PocketPC a Smartphone s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download:
demoverze není k dispozici

Diskuze (8) Další článek: Zima fotomobilem: nejlepší fotka

Témata článku: , , , Polská společnost, Mobil, Pro +, MOBI, Wind, Win, Předchozí aplikace, Windows!, Aplikace, Nov, Windows Mobile, Nový obsah, Screen Capture