Nové ceny Telecomu: hromada přehledných grafů

Nejste si jisti, zda se vám který z nových tarifů Českého Telecomu je pro vás ten pravý? Pak právě pro vás přinášíme hromadu přehledných grafů, které vám ve vašem rozhodování pomohou.

Hned úvodem jen uvedu již známá fakta: Český Telecom připravil od prvního února příštího roku nové ceny a nové tarifní programy. Proto musím vaší pozornosti připomenout tyto články:

  • v tomto článku můžete zjistit všechny nové ceny,
  • a zde si přečíst náš komentář (ne)výhodnosti nových tarifů.

Jak to tedy vychází?

Hned úvodem si tedy prohlédněme výhodnosti cenových tarifů - na svislé ose najdete ceny v korunách za minutu hovoru. Na ose vodorovné vidíte jednotlivé druhy hovoru.

Začneme srovnávacím grafem změn cen jednotlivých měsíčních paušálů. Jak je vidět, loňské měsíční paušály jsou v některých případech o poznání levnější.

Přestože měsíční poplatky jsou vyšší, brání se Telecom tím, že slevnil minutové poplatky za jednotlivé hovory. Jak vysoké je toto zlevnění u nejlevnějšího HOME MINI ukazuje tento graf.

Trošičku výraznější (stále však v řádu haléřů) je zlevnění u nejběžnějšího tarifu HOME STANDARD.

Posledním ze srovnávaných tarifů je nejdražší HOME MAXI. Také zde není zlevnění přiliš viditelné.

Vyplatí se?

Rozhodnutí, zda Telecom udělal krok správným směrem nechám tentokrát na vás a požádám vás pouze o jediné: napište nám do diskuse, co si o těchto změnách myslíte. Je podle vás zdražení měsíčních paušálů omluvitelné volnými kredity zdarma? Měl Telecom raději zachovat nízké ceny paušálů? A co říkáte na (tak často argumentované) změny v cenách za provolané minuty?

 

Diskuze (53) Další článek: Vánoce s Českým Telecomem: začal pohřeb pevných linek

Témata článku: , , Graf, Přehledný graf, Hromada, Nejběžnější tarif, Nov, Home Max, Pře, Telecom, Přehled