Nové herní monstrum s nahráváním videí v 8K! Nubia Red Magic 3 zavítá i do Evropy

Čínská značka Nubia v průběhu víkendu oznámila funkcemi nabušený herní smartphone Nubia Red Magic 3. Jedná se o nástupce herního modelu Red Magic Mars, který se pyšní interní chladicím větráčkem, 5 000mAh baterií s rychlým nabíjením nebo třeba natáčením videí v rozlišení 8K! Smartphone byl sice představen v Číně, výrobce však počítá s tím, že se brzy dostane i do Evropy.

Nubia RedMagic 3
rozměry a hmotnost: 172 × 79 × 9,7 mm, 215 g
displej: 6,7", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 340, 385 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 48MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
61 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Deset minut nabíjení = hodina hraní

Nubia Red Mag 3 není obyčejný herní smartphone. Kam se podíváte, tam objevíte zajímavé novinky. Telefon používá 6,7" AMOLED displej s poměrem stran 19,5:9, 90Hz obnovovací frekvencí a s minimální latencí při hraní způsobenou dotyky na displej. Rozlišení panelu je Full HD+, počítá se u něj i s podporou HDR. Spodní a horní rámeček na displeje je dost široký, takže obraz při hraní „nehyzdí“ výřezy ani průstřely. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Základní barvy Nubie Red Magic? Černá a červená

Stylově zpracovaná zadní části smartphonu nabídne hexagonovou čtečku otisků prstů a diodový pruh, který může být využit pro různé herní efekty či pro oznámení notifikací. Jeho barevné schéma si zvolíte sami. V trojúhelníkovém výřezu je umístěn 48MPx snímač IMX586 od Sony s clonou f/1.7, který zvládne natáčet videa až v rozlišení 8K, případně ultrazpomalená videa až s 1 920 fps!

Klepněte pro větší obrázek
Herní supermobil od Nubie dostal AMOLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí

Pod nevyměnitelný zadní kryt se dostala obří 5 000mAh baterie, kterou můžete dobíjet zrychleně přes 27W kabelové nabíjení USB Power Delivery. Deset minut nabíjení má stačit až na jednu hodinu hraní her, což je dost působivé. Výpočetní výkon dodává osmijádrový Snapdragon 855 s grafickým čipset Adreno 640, který může nakombinovat až s 12GB RAM a 256GB pamětí. Základní verze modelu startuje v konfiguraci 6/128 GB.

Představovací video Nubia Red Magic 3:

Nubia věnovala velkou pozornost chlazení. Do smartphonu se tak vůbec poprvé dostává aktivní větráček, který má zlepšit rozptýlení tepla uvnitř telefonu na pasivních prvcích kapalinového chlazení až o 500 procent. Nubia však neudává, oproti čemu chlazení u Red Magic 3 porovnává. Celkově má být čipset telefonu o 16 stupňů chladnější, než, kdyby Nubia větráček nepoužila. Smartphone se tak nemá přehřívat ani při dlouhodobém hraní graficky nejnáročnějších her na přímém slunci.

Klepněte pro větší obrázek
Pomocí POGO konektorů půjde Nubii Red Magic 3 umístit i do této dokovací stanice

A ani další funkce nejsou ničím tuctovým. Dopředu směřující stereoreproduktory podporují technologii DTS:X. Při hraní na šířku displeje najdete v horních rozích kapacitní „triggery“, kterým můžete u každé hry namapovat různé herní akce. Smartphone podporuje i tzv. 4D vibrace, které mají realističtěji vibrovat podle toho, ve které části displeje se při hraní něco děje. Uvnitř smartphonu je připraven Redmagic OS, což je de facto čistý Android 9.0 Pie bez jakéhokoliv speciálního launcheru, jen s několika nadstavbami od Nubie.

Klepněte pro větší obrázek
Při hraní můžete využít kapacitní plošky jako „triggery“ a čtečku otisků jako další akční tlačítko

Nubia Red Magic 3 se v Číně dostane do prodeje 3. května, na herní supermobil se můžeme těšit i v Evropě a to ještě v průběhu května. Evropské ceny Nubia zatím neprozradila, leccos ale napoví přepočet z cen čínských. Černá nebo červená varianta 6/64 GB vyjde cca na 10 tisíc Kč, nejvybavenější verze 12/256 GB v červenofialovém gradientu nebo v černém maskáčování vyjde na necelých 15 tisíc.

Diskuze (29) Další článek: Týden mobilně 482: Úklid v notifikační liště a zmařené ohebné prvenství

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , , , Nubia RedMagic 3, Nahrávání, Rozptýlení, Nahrávání videí, Nubia Red, , Evropa, RedMagic, Nubia Red Magic, USB power Delivery, Chlazení,