Nové hudební příslušenství od Sony Ericssonu

Troje nová sluchátka a troje repráčky. Zahrají na přání s drátem i bez, nespadnou při běhání a potěší i oko.

Spolu se třemi novými Walkmany představil Sony Ericsson v úterý také várku užitečného mobilního příslušenství. A když říkám várku, tak myslím trojici přenosných reproduktorů, z nichž dva jsou bezdrátové, trojici sluchátek a jedno pouzdro pro zavěšení na opasek. Veškeré příslušenství ale není určeno jen pro majitele novějších Sony Ericssonů s konektorem Fast port, bezdrátová zařízení budou fungovat každému, jehož telefon podporuje Bluetooth s profilem A2DP. Repráčky mají také 3,5 mm Jack konektor, takže se dají připojit k MP3 přehrávači, Sony PSP nebo k třeba k notebooku. Nejdříve ale sluchátka...

HBM-IS800 aneb bezdrátová balada

High-endová sluchátka pro svobodný a žádnými obtěžujícími kabely nerušený poslech hudby. Jsou opravu malá a lehká, jde vlastně jen dva špunty do uší spojené kabelem s Bluetooth přijímačem a mikrofonem blíže k pravému sluchátku. Tyto bezdrátová stereo sluchátka vyrobená z hliníku vydrží v pohotovosti až 270 hodin a nebo 4 hodiny poslechu hudby. Součástí balení je samozřejmě také nabíječka CST-61 a stylové pouzdro. Sluchátka se budou prodávat ve dvou barevných verzích - černé a stříbrné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
HBM-IS800 jsou lehká Bluetooth stereo sluchátka, která díky absenci kabelů dají svému majiteli až 4 hodiny poslechu • příchozí hovor lze přijmout tlačítkem na spojovací části

HPMka šestašedesát a osmaosmdesát

Další z široké škály sluchátek Sony Ericssonu. Sportovně laděná HPM-66 s poutkem za ucho si oblíbí vyznavači joggingu nebo lidé, kterým jiná sluchátka v uších nepasují. Tento model navazuje na HPM-65ky, které se objevily spolu s W710i. HPM osmaosmdesátky výrobce pasuje na první sluchátka redukující okolní rušivé elementy. Nevím sice do jaké míry jsou lepší oproti starším modelům, ale za sebe mohu říci, že o moc lepší už to snad ani být nemůže, jelikož i se staršími kousky jako HPM-70 člověk při poslechu žádné ruchy nevnímá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
HMP-66 s přichycením „za ucho“ • odhlučněné HPM-88

Reprokoule v síle dva a půl muže

Výše zobrazený model přináší kvalitní stero reprodukci, kterou si můžete vzít se sebou. Dvojici repráčků v tmavě šedé barvě spárujete s každým mobilem s Bluetooth 2.0 a profilem A2DP, hrát vydrží až 5 hodin. Repráčky disponují ještě 3,5 mm Jack vstupem a výstupem a dohromady váží 481 gramů. Poloviční výkon a hmotnost nabídne „jednokoule“ MBS-200, která má v podstatě stejné parametry (až na to, že nehraje stereo). Tento kus příslušenství navazuje na starší mimozemsky vyhlížející MBS-100, jejíž recenzi najdete zde.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MBS-400 vypadají velmi dobře jak po stránce designu, tak funkčně • na propagačním obrázku smí být jen šťastní lidé
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MBS-200 vypadá oproti starší MBS-100 více pozemsky

MPS-100

Nejdostupnější mobilní repro reprezentuje model MPS-100, který pro změnu navazuje na první a skvělé MPS-60, které ve své době ukázaly, že velikost není všechno. Na rozdíl od předešlých reproduktorů jsou vyrobeny z hliníku a ne z plastu, musí se ale připojit k Fast portu, takže energii si vezmou přímo z baterie telefonu. Jinak společně měří 100 × 55 × 55 milimerů a váží jen 137 gramů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Minirepráčky k telefonům Sony Ericsson strčíte do kapsy
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Novým Walkmanem s repráčky nepochybně oslníte při konzumaci zmrzliny na veřejném prostranství

Borec s pouzdrem nakonec

A nakonec jedno univerzální pouzdro s označením IPC-40, které bude v prodeji ve dvou barevných variantách. Za běžných podmínek ochrání váš telefon, pád při provádění různých akrobatických kousků na skateboardu se do nich ale nepočítá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Univerzální pouzdro IPC-40

Dostupnost? Kdo ví...

Všechny výše uvedené vymoženosti se začnou prodávat ve čvrtém kvartálu letošního roku, otázkou zůstává kde všude. Výrobce totiž u každé položky šalamounsky sděluje, že bude k mání na vybraných trzích. Jen aby Sony Ericsson nepřebral, jelikož v ČR jde stále o hodně oblíbenou značku s vysokým podílem na trhu. Takže tím, že sem nebude směřovat třeba Walkman W902 si moc nepomůže.

Diskuze (10) Další článek: LG KF240: Minimalistický design za rozumnou cenu

Témata článku: Sony, , , , Skateboard, Vysoký podíl, Hud, Eri, Son, Poloviční výkon, Veřejné prostranství, Nov, IPC, Přenosný reproduktor