Nové hybridní hodinky od MyKronoz: ZeTime2 a ZePop s analogovými ručičkami

Švýcarská společnost ZeTime na veletrhu CES oznámila nové modely hybridních hodinek - nástupce první generace ZeTime a také ořezaný model ZePop. Novinky budou navíc k dostání ve dvou velikostech těla a s řemínky různých šířek.

MyKronoz ZeTime2

Základní varianta MyKronoz ZeTime2 Regular nabídne 44mm tělo vyrobené z oceli, do něhož se vměstnal 1,3" kruhový displej. Ten je oproti první generaci hodinek typu AMOLED a nabídne rozlišení 360 × 360 pix. Před displejem jsou však ještě umístěny rafičky běžných hodinek, i s minimální baterií tedy budete stále vědět, kolik je hodin. Tělo hodinek disponuje zvýšenou odolností 3ATM a IP68, takže s nimi budeme moci i do vody.

Klepněte pro větší obrázek
Dvoje nové hodinky od MyKronoz - ZeTime2 a ZePop

MyKronoz zapracoval na výdrži hodinek, v režimu Smart Mode (tj. při připojení ke smartphonu přes Bluetooth 4.2 LE), vydrží až čtyři dny na jedno nabití, což je dvojnásobek oproti předchůdci. Pokud si vypnete displej a spolehnete se jen na analogové ručičky, přežijí hodinky na jedno nabití až dva měsíce. A to vše díky 205 mAh akumulátoru, který dobijete přes dodávanou kolébku. Hodinky jsou osazeny mikrofonem, šestiosým akcelerometrem, gyroskopem a optickým měřičem srdečního tepu. 

Výpočetní výkon dodává, nám neznámý, čipset Ambiq Apollo 3. Verze označená jako ZeTime2 Petite má menší 39mm tělo, 1,2" AMOLED a také užší 18 mm pásky. Základní verze přitom používá standardní 22mm řemínky. Kapacita baterie zůstává i u menšího těla stejná. Hodinky se na trh dostanou ve druhé polovině roku za jednotnou cenu 200 dolarů, což dělá zhruba 4 500 Kč.

MyKronoz ZePop

Hodinky ZePop jsou ořezaným modelem, který klade důraz především na co nejnižší cenu. Tak kupříkladu tělo hodinek už není vyrobeno z kovu, ale z polykarbonátu. TFT displej s analogovými rafičkami má úhlopříčku 1,22 palce a rozlišení 240 × 240 pix. Odolnost zůstává u kombinace 3ATM/IP68, a nepatrnou změnou prošla i kapacita baterie. 

ZeTime - to jsou hodinky s displejem a analogovými ručičkami:

Zatímco u 44mm ZePop Regular je na metě 200 mAh, kapacita akumulátoru u menší verze ZePop Petite poklesla na 180 mAh. I tak se ale máme v obou případech těšit na třídenní výdrž v režimu Smart Mode a až měsíc na jedno nabití v čistě analogovém režimu. Snímač srdečního tepu u hodinek zůstává, stejně jako kompatibilita se smartphony s iOS a Androidem, k nimž se připojíte přes Bluetooth 4.2 LE. Hodinky jsou postaveny na méně výkonnější platformě Ambiq Apollo 2 Linux. ZePop se do prodeje dostanou ve druhé polovině roku v různých barevných variantách za 130 USD (cca 3 tisíce Kč).

Diskuze (1) Další článek: Huawei Mate 20 Pro dostane dvě nové barvy. Zářivá červená nesmí chybět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ZeTime, Řemínek, Hybridní hodinky, Srdeční tep, Malá verze, Kruhový displej, První generace, Ořezaný model, Dolar, Běžná hodinky, Nejnižší cena, Malé tělo,