Nové iPhony mají po aktualizaci další problém. Tentokrát mohou ohrozit bezpečnost při řízení

Příchod iOS 15 znamenal pro jablíčkáře příchod nových funkcí, ale pro některé i nových problémů. Už jsme informovali, že zejména novější iPhony 12 a 13 s novou verzí systému zaznamenaly potíže s voláním, které opravil až update na iOS 15.1.1. Ukazuje se, že aktualizace tento problém sice problém vyřešila, ale přinesla nový, který může být ještě nebezpečnější.

Chyba se tentokrát týká propojení s infotainmentem automobilu a hlavně s hands-free voláním. Řidiči si na fóru Applu stěžují, že jim s mnoha značkami aut při hovoru vypadává spojení s automobilem. Jeden z uživatelů popsal, že většinou cca kolem třetí minuty hovoru spojení vypadne a on je nucen pro pokračování v hovoru za jízdy hledat iPhone a přepnout ho na hlasitý reproduktor nebo hovor zavěsit a vytočit znovu. To může být při řízení velmi nebezpečné.

Situaci nevyřešil ani nedávný update iOS 15.2, který podle reakcí uživatelů naopak problém jen prohloubil. Týká se to přitom většiny značek jako Audi, BMW, Mercedez-Benz, Toyota, Ford, Hyundai, Porsche, Volvo a dalších. Z toho vyplývá, že chyba nebude na straně výrobců automobilů, ale u Applu.

Zajímavé je, že tato chyba postihuje jen novější iPhony, konkrétně hlavně modely řady 13. Přitom Apple se problémy s voláním snaží marně vyřešit již několikátou aktualizací. Začínají se proto objevovat spekulace, že by mohlo jít o chybu hardwarového rázu, což by výrobce pouhou softwarovou aktualizací těžko mohl vyřešit.

Neprůstřelný iPhone:

Zdroj: Forbes

Diskuze (6) Další článek: Pixel 6 má kuriózní chybu. Při rozpoznávání hudby si plete spláchnutí záchodu se zpěvem Adele

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Apple iPhone 13, Apple iPhone 14 Pro, Forbes, Toyota, Pro +, Volání, Hyundai, Automobil, Ford, BMW, Porsche, Hovor, Audi, Volvo,