Nové kousky se učí za pochodu. Na hodinkách s Wear OS brzy přijmete hlasový hovor přes WhatsApp

Chytré hodinky od Samsungu s Wear OS 3, tj. modely Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5, se mohou těšit na zlepšení možností volání ze zápěstí. Betaverze aplikace WhatsApp totiž zpřístupnila volání přímo na hodinkách. A to přesto, že pro Wear OS žádná samostatná aplikace WhatsApp neexistuje. Uživatelé na Redditu, kteří používají aktuální betaverzi aplikace, však potvrzují, že poslední update aktivoval volání přes WhatsApp prostřednictvím chytrých hodinek.

Změnu přinesla aktualizace aplikace WhatsApp beta na verzi 2.22.19.11, která se mezi uživatele dostává postupným tempem. Nejdříve se volání odemklo u aktuální generace Galaxy Watch5, následně se dostalo i na starší model. Oboje hodinky sice sdílí stejný software, přesto je u každého z nich obrazovka příchozího hovoru odlišná. Zatímco u Galaxy Watch4 se pod volaným číslem ukazuje popisek „WhatsApp“, u Galaxy Watch5 se hodinky tváří, jako by probíhal hovor přes sítě GSM.

Klepněte pro větší obrázek
Hovory přes WhatsApp už dokážete přijmout a odmítnou přímo na hodinkách s Wear OS 3

V běžně dostupné verzi aplikace, resp. předposlední betě, se vám sice příchozí hovor na hodinkách ukázal, jedinou možností však bylo přijmutí hovoru přes telefon. Když jste tuto položku vybrali, hodinky vás nabádali, ať zavěsíte nebo „pokračujete na telefonu“. S novou betaverzí tak nastává změna, bude však nějakou dobu trvat, než se volání přes WhatsApp dostane i do běžně dostupné verze aplikace. Zatím se však zdá, že není možné z hodinek volat přes WhatsApp, protože nelze v systému nastavit, aby hovory obsluhovala jiná aplikace, než základní Telefon.

Pokud si chcete sami vyzkoušet volání přes WhatsApp přímo ze zápěstí, je třeba se na Google Play zaregistrovat k testování betaverze aplikace.

Představení hodinek Galaxy Watch4:

Zdroj: Reddit9to5google

Diskuze (1) Další článek: Kaktus boduje. Vylepšený tarif Neřešto nabídne neomezený objem dat za 300 Kč měsíčně

Témata článku: , , , , , , , Betaverze, Nový kousek, WearOS, Aplikace, Hovor, Reddit, GSM, Volání