Nové mobily Ericsson R380e, R600 a T66 - jak se vám líbí?

Zdá se, že nejvíce nových modelů mobilních telefonů představí v závěru letošního roku Ericsson - právě včera totiž uvedl dva úplně nové a zajímavé mobilní telefony a také trošku zklamal vylepšenou verzí komunikátoru R380e.

Ericsson R600

Nově představený Ericsson R600 podporuje kromě běžných funkcí také ty novější, mezi které patří především podpora zpráv standardu EMS (zasílání obrázků a melodií) a paketové datové přenosy GPRS.

Nový Ericsson je malý a lehký mobilní telefon, který má vestavěnou anténu a velký pěti řádkový displej, který dokáže zobrazit několik odstínů šedé barvy pro perfektní zobrazení obrázků - ať už se jedná o obrázkové EMS, spořiče obrazovky nebo obrázky na wapových stránkách. Pro přehledné textování mezi dvěma mobily stejné značky můžete s úspěchem využít mobilního chatu, ve kterém se jednotlivé zprávy přehledně zobrazují pod sebou na displeji mobilu.

Můžete také měnit barvu podsvícení displeje - k dispozici máte zelenou, červenou a oranžovou. Pro podsvícení mohou být zvoleny odlišné barvy než pro příchozí hovory. Z běžně dostupných drobností můžete využít funkce kalendáře, 200 míst pro telefonní seznam v paměti mobilního telefonu a čtyři hry.

Duální Ericsson R600 bude k dispozici na vybraných trzích již na konci letošního roku a na všech ostatních v průběhu prvního čtvrtletí roku příštího.

Ericsson T66

Devětapadesátigramový Ericsson T66 není jen jedním z nejlehčích a nejmenších připravovaných mobilů, disponuje také zajímavými funkcemi. Nepodporuje sice datové přenosy prostřednictvím GPRS, zato je ale triální - můžete s ním telefonovat v Evropě, Asii i severní Americe - a podporuje multimediální EMS zprávy, které umí nejen přijímat, ale prostřednictvím vestavěného editoru také tvořit.

Použitý displej je stejný jako u modelu R600, nenajdete zde ale možnost změny barvy podsvícení. Vestavěná anténa a masivní gumová obruba dává tušit, že té šedesátšestka přežije nějaký ten pád, déšť nebo také nepříliš šetrné zacházení. Samozřejmostí je wapový prohlížeč, který však využívá konvenčního datového přenosu a podporuje tak rychlost pouze 14,4 kb/s a stejně jako v ostatních nových Ericssonech zde najdete mobilní chat.

Ericssoní trpaslík, jakým T66 bezesporu je, bude na trhu k dispozici ve dvou různých barvách a k zakoupení si musíme počkat - jak jinak - na konec letošního roku.

Ericsson R380e

Původně měl být tento článek především preview na novou verzí „Ericssonního“ komunikátoru R380e, ale při pohledu na výčet změn jsme nevěřil vlastním očím - počet změn je skutečně minimální a dají se nazvat pouze kosmetickými úpravami operačního systému. Nedočkali jsme se podpory GPRS, která je u tohoto typu mobilního zařízení několikrát užitečnější než v běžném mobilním telefonu.

Jaké tedy tyto nové změny jsou? Prohlížeč wapových stránek je nyní ve verzi 1.2.1 a podporuje i zabezpečená spojení, k dispozici je několik barevných verzí, systém je o poznání rychlejší a výdrž na baterie je vyšší. Kromě toho přibyl SIM Toolkit, což je už podstatná novinka (starší komunikátor tuto funkci neměl). Jak jsem již zmínil, všechny změny jsou pouze softwarového rázu a nejsem si zcela jistý, zda je na místě uvádět  nový model, když jednoduchým upgradem operačního systému by bylo možno udělat z Ericssonu R380 nový R380e.

Jaký tedy bude pozitivní dopad nové verze tohoto komunikátoru? Napadá mne jedině finanční, protože nyní může velmi příjemně klesnout cena staršího R380.

 

Diskuze (43) Další článek: CLIR, zamezení identifikace volajícího i pro Twist

Témata článku: Ericsson, , , Ericsson R600, Ericsson T66, Mobil, Jak, Eri, Podstatná novinka, Nov, MOBI