Nové mobily Siemens S46 a M46 na trhu

Novinky německého Siemensu jsou určeny pro americký trh, nicméně model S46 funguje i v Evropě. S46 podporuje evropských 900 MHz, amerických 1900 MHz a síť TDMA 850/1900 MHz. M46 pak jenom americkou síť GSM 1900 MHz. M46 zvládá kromě běžných funkcí také Javu a GPRS.

Tisková zpráva:

Společnost Siemens na veletrhu Wireless 2002 Show ve floridském městě Orlando, kterou pořádá Asociace celulárních telekomunikací a internetu (Cellular Telecommunications & Internet Association - CTIA), potvrdila, že se chce stát předním dodavatelem na trhu mobilních telefonů v USA. Oznámila totiž, že dodá společnosti AT&T Wireless, jednomu z největších amerických mobilních operátorů, telefony S46, které jako první na světě dokáží pracovat se sítěmi GSM i TDMA. Siemens navíc představil i mobilní telefon M46, který se na trh USA dostane ve třetím letošním čtvrtletí. Podle zprávy společnosti Gartner Group je Siemens třetí největší výrobce mobilních telefonů na světě.

Siemens S46 je první dostupný telefon na světě, který v sobě spojuje funkce pro sítě GSM (Global System for Mobile communications) TDMA (Time Division Multiple Access). Telefon je dvoupásmový jak v systému GSM, kde podporuje pásma 900 a 1900 MHz, tak v systému TDMA, kde podporuje pásma 850 a 1900 MHz. Díky podpoře sítí GSM uživatel nepotřebuje jiný telefon, když cestuje po Evropě či Asii. Technologie TDMA pak zajišťuje velkou část pokrytí v Severní Americe a také pokrytí ve většině latinskoamerických zemí. S46 automaticky zvolí preferovanou síť - má v sobě vestavěný vyhledávací mechanismus, který nejprve hledá signál GSM a poté signál TDMA, pokud spojení pomocí GSM není k dispozici.

Tip: Přečtěte si více o mobilu Siemens S46.

Další telefon, který bude uveden na trh USA, je Siemens M46. Jde o přístroj určený pro sítě GSM s frekvenčním pásmem 1900 MHz. Jeho uživatel má řadu možností jak telefon přizpůsobit vlastní osobnosti, například mnoho vyměnitelných barevných krytů CLIPit na přední i zadní stranu přístroje a širokou škálu vyzváněcích tónů a obrázků na displej, které lze stáhnout z internetu. M46 podporuje technologii Java, což dává uživateli přístup k rychle rostoucímu počtu her a dalších aplikací pro zábavu. Zákazníci si mohou stahovat, ukládat a vyměňovat aplikace a hrát hry, které si vyberou. Stahování z internetu je velmi rychlé zásluhou technologie GPRS (třídy 8). Ta také zrychluje zobrazování internetových stránek prostřednictvím protokolu WAP. Další významnou charakteristikou telefonu je vestavěný modem pro přenos dat a faxování. Uživatelé, kteří chtějí přístroj používat i pro poslech hudby, si mohou dokoupit sluchátka k přehrávači MP3 a kartu MultiMediaCard o kapacitě 32 MB, na niž lze uložit až 50 minut hudby.

Mobilní telefony S46 a M46 se dají koupit jen v Severní Americe.

Váš názor Další článek: Eurotel: ceny Go sad na duben

Témata článku: Siemens, Vestavěný modem, Přední dodavatel, Nov, MultiMediaCard, Mobil, Trh, MOBI