Nové Motoroly: chytré, hezké a brzy na trhu

Komunikátor s Windows Mobile 6.0, hudební vysouvák s Linuxem nebo unikátní Rizr Z8 se Symbianem. Už se připravují pro český trh!
Kapitoly článku

České zastoupení Motoroly včera uspořádalo netradiční, ale velmi zajímavý seminář, na kterém prezentovalo novinky představené na 3GSM kongresu. To nejlepší hned na začátek – všechny se chystají také na český trh. Na pulty obchodů by se měly dostat průběžně během druhého čtvrtletí.

Motorola.jpg 
Všechny současné a připravované Motoroly 

Nové telefony jsme si už prohlédli v Barceloně, včera jsme si ale mohli pohrát s přístroji, které již měly uživatelské prostředí v češtině a dostali jsme k nim odborný výklad. Jaké jsou naše „druhé první“ dojmy?

Tip: o technických parametrech nových Motorol si přečtěte zde

Motorola Krzr K3

Modrá prý už zase pomalu vychází z módy a nastupuje lesk. A tak se většina novinek Motoroly blyští a platí to i pro nový „Krejzr“ K3. Design zdědil po modelu K1. Modrou ale nahradila stříbrná, kryty se leknou ještě více a výbava povyrostla.

KRZR K3 01.jpg KRZR K3 02.jpg KRZR K3 03.jpg KRZR K3 04.jpg
Motorola Krzr K3 na oficiálních obrázcích

Podpora 3G včetně HSPDA se hodí. Rychlého připojení můžete využít při surfování na novém webovém prohlížeči, který v telefonu najdete. Jedná se o velmi propracovaný prohlížeč Opera, který je implantovaný přímo do nabídky telefonu. Není to tedy „jen“ javová Opera Mini.

Změn v nabídce je víc. Motorola konečně vyslechla časté kritiky na zastaralé uživatelské prostředí a vylepšila jej. Zářným příkladem je přehrávač hudby, který už je v telefonu jediný. Přitom dokáže třídit hudbu podle interpretů, hrát na pozadí a není to javová aplikace. Zkrátka konečně pořádný vestavěný MP3 přehrávač. U Motoroly je zvykem, že sluchátka k telefonu připojíte bezdrátově prostřednictvím bluetooth.

Motorola_Krzr_K3_01.jpg Motorola_Krzr_K3_02.jpg Motorola_Krzr_K3_03.jpg Motorola_Krzr_K3_04.jpg 
Motorola Krzr K3 živě

Pořádně se oproti modelu K1 posunula kvalita displejů. Hlavní displej má rozlišení QVGA a vzhledem k jeho poměrně malým rozměrům nabízí velmi jemné zobrazení. Na vnějším krytu je také nový displej, tentokrát s rozlišením 128 × 160 bodů. Hlavně je aktivní a mnohem lépe čitelný.

Nový Krzr K3 působí daleko luxusněji než jeho starší modrý bráška, navíc má atraktivnější výbavu a vylepšené uživatelské prostředí. Cena bude samozřejmě vyšší.

Motorola Rokr Z6

Označení Rokr patří u Motoroly hudebním telefonům. Že jste na 3GSM kongresu žádný takový telefon nezaznamenali? On totiž nový Rokr vznikl teprve před pár dny pouhým přejmenováním Rizru, a to konkrétně Rizru Z6. U Motoroly si uvědomili, že je telefon velmi vhodný pro přehrávání hudby a tak si vysloužil nové jméno, které by mu mohlo pomoci k lepším prodejům.

rizr01.jpgrizr02.jpgrizr03.jpg
Motorola Rokr Z6 na oficiálních obrázcích

Výsuvný telefon nese společné rysy s nižším modelem Rizr Z3. Výbava je vylepšená a zahrnuje především slot pro paměťové karty, stereo bluetooth a samozřejmě přehrávač hudby. Telefon je patřičně lesklý a působí honosně. Konstrukční zpracování je na velmi dobré úrovni.

Motorola_Rokr_Z6_01.jpg Motorola_Rokr_Z6_02.jpg Motorola_Rokr_Z6_03.jpg Motorola_Rokr_Z6_04.jpg
Motorola Rokr Z6 živě

Jedno z hlavních lákadel je zcela nové uživatelské prostředí. Nejedná se o pouhé vylepšení staršího systému jako v případě Krzru K3, ale o zcela nový koncept. Základem je operační systém Linux, funkce jsou zpracovány nově, ale trochu ve stylu známého „motorolového“ prostředí. Nabídka působí logicky a dá se v ní pohybovat velmi rychle. Už se těšíme na recenzi, až nové prostředí a funkce podrobně prozkoumáme.

V balení tohoto hudebního slideru bychom mohli najít stereofonní bluetoothová sluchátka a třeba také gigabajtovou kartu. Ale to ještě není jisté. Musí se ještě rozhodnout, zda bude lepší strategií prodávat telefony samostatně za nižší cenu nebo dráž s cenným příslušenstvím.

Motorola Slvr L9

Lepší výbava, více lesku, atraktivnější cena. To jsou hlavní inovace nové Motoroly Slvlr L9 oproti svému předchůdci L7. Atraktivní telefon klasické konstrukce má výborné konstrukční zpracování, QVGA displej, slot pro paměťové karty, stereofonní bluetooth, EDGE nebo dvoumegapixelový fotoaparát jsou silná lákadla.

SLVR L9 01.jpg SLVR L9 02.jpg SLVR L9 03.jpg
Motorola Slvr L9 na oficiálních obrázcích

Podstatnou novinkou této Motoroly je vestavěné FM rádio. Podporuje RDS a do paměti si můžete uložit oblíbené stanice. Předběžná cena je stanovena na příjemných 5 900 Kč.

Motorola_Slvr_L9_01.jpg Motorola_Slvr_L9_02.jpg Motorola_Slvr_L9_03.jpg
Motorola Slvr L9 živě

Témata článku: Motorola, Motorola Krzr K3, Motorola Rizr Z3, Motorola Rizr Z8, Motorola Rokr Z6, Motorola Slvr L9, Nové moto, Rizr, Motorol, Motor, Nov, Brzy, Trh, Chytré, A/B