Nové Motoroly: linux, luxus a rychlá data

Motorola v úterý představila šest nových mobilů a významně tak rozšířila plejádu svých dřívějších novinek. Mezi představenými nalezneme chytrý mobil s linuxem, teňoučké luxusní véčko, dva 3G telefony a inovované modely V500 a V600.

Motorola A780

Hlavní hvězdou včerejšího dne je nová Motorola A780, která má nahradit model A760. Ten se ovšem v Evropě nikde nenabízel, takže můžeme začít od píky. Telefon je čtyřpásmový, podporuje tedy frekvence GSM 850/900/1800/1900 MHz, o jeho "světovosti" tedy není sporu. Neméně zajímavá je konstrukce mobilu. Vzdáleně připomíná kapesní počítač, ve skutečnosti vychází z dřívějších modelů řady Accompli. Pod odklápěcí klávesnicí se nachází rozměrný dotykový displej s rozlišením 240 x 320 obrazových bodů.

Z fotografií jste už jistě pochopili, že jde o chytrý telefon neboli komunikátor. Operačním systémem je Linux, vedle něj je přítomna i Java. Mezi další funkce patří integrovaný fotoaparát o rozlišení 1,3 mpx s možností nahrávat video, dále pak MP3 přehrávač. Co se týče paměti, ta bude mít kapacitu 48 MB a bude k dispozici na vyměnitelných paměťových kartách typu TransFlash.

Velmi zajímavé jsou i komunikační schopnosti tohoto přístroje. Vedle podpory GPRS budete moci využívat i Bluetooth nebo EDGE. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani wapový a webový prohlížeč. Z dalších funkcí musíme zmínit podporu aplikací Microsoft Office, synchronizaci kontaktů a kalendáře, což ocení nejeden manažer. Motorola A780 se objeví v prodeji v posledním čtvrtletí. Podrobnější informace o tomto modelu vám přineseme v pátek, kdy se koná tisková konference Motoroly v Praze, kde se o něm jistě bude hodně mluvit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Motorola V3

O této novince Motorola tvrdí, že je první svého druhu. Kombinace véčkové konstrukce, použití kovu a luxusní nádech - to všechno už tu bylo, výjimečnost tohoto mobilu vám dojde teprve při pohledu na fotografie. Působivé jsou rozměry telefonu: 95 x 49 x 13,9 mm - netradiční je především poslední hodnota, telefon je skutečně velmi tenký. To se však muselo zákonitě projevit někde jinde, tím místem je šířka, která je na oplátku reprezentována poněkud většími rozměry.

Telefon má dva barevné displeje, ten vnější dokáže zobrazit maximálně 4 096 barev. Příjemně velký je vnitřní displej, o tom svědčí vysoké rozlišení o hodnotě 240 x 320 pixelů. Tento displej by měl dokázat zobrazit až 260 000 barev. Chybět samozřejmě nesmí integrovaný fotoaparát, který disponuje VGA rozlišením a čtyřnásobným přiblížením. Podporováno bude s největší pravděpodobností i video. Telefon má jinak ve výbavě Bluetooth, podporuje MP3 melodie a také javové hry.

Tento přístroj bude patřit k top modelům výrobce, můžeme tedy očekávat vyšší cenu (okolo 20 tisíc), majitel dostane na druhou stranu alespoň malou porci výjimečnosti, která se u jiných značek hledá těžko.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Motorola V555

Zde máme co dočinění s vylepšeným modelem V500. Co je na něm nového? Tím nejdůležitějším je podpora datové technologie EDGE, malé rozdíly můžeme nalézt i na předním krytu, jde však spíše o kosmetické změny. Telefon má jinak stejnou výbavu jako V500. Jde o čtyřpásmový mobil s integrovaným VGA fotoaparátem a možností pracovat i s videem. Hlavní displej je aktivní a má rozlišení 176 x 220 bodů a podporuje až 65 000 barev. Z dalších funkcí mohou uživatelé využít například MP3 melodie nebo Bluetooth. Telefon bude k dispozici nejdříve na konci roku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Motorola V620

Dalším inovovaným modelem je současný vrchol nabídky v podobě modelu V600. Motorola ovšem k tomuto telefonu nevydala žádné podrobnější informace. Změna výbavy bude spíše minimální, nic revolučního nečekejme. Tipoval bych na lepší displej a možná integraci EDGE jako u předchozího modelu. Jakmile budeme vědět víc, článek doplníme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Dvě 3G novinky

Mezi další - pro nás okrajové - novinky patří tyto dva telefony s podporou síti GSM 900/1800/1900 MHz a UMTS. Tato dvojice telefonů jde ve šlépějích již dříve představených 3G telefonů (A845, E1000 a A1000), které jsme mohli spatři například na CeBITu. Ve výbavě nechybí podpora videokonference, VGA fotoaparát, možnost nahrávání a přehrávání videa, Java atd. Barevný displej obou novinek disponuje rozlišením 176 x 220 pixelů a možností zobrazit až 65 000 barev. Obě novinky budou k dispozici v posledním kvartálu roku.

Motorola V975

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Motorola C975

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (4) Další článek: Oskarovy nové tarify - detailní analýza

Témata článku: Motorola, , , Motorol, Nov, Rychlá, Lux, Motor, Data, Nové moto