Nové spojenectví? LG bude ve svých korejských obchodech prodávat iPhony

LG před několika měsíci ohlásilo konec výroby a prodeje smartphonů. To druhé by se však už v srpnu mělo obnovit. Nepůjde však o prodej telefonů s logem LG, ale překvapivě nakouslého jablíčka. Společnost se totiž s Applem dohodla, že v Jižní Korei začne ve svých značkových obchodech LG BestShop prodávat iPhony. Kromě toho zde bude nabízet ke koupi také hodinky Apple Watch, iPady, iMacy a MacBooky.

Podobná nabídka partnerství už byla na stole zhruba před měsícem, kdy už údajně začalo i školení vlastních zaměstnanců. Tehdy ale nakonec korejci z neznámých důvodů z dohody vycouvali. Nyní je vyjednávání opět v plném proudu a LG může Applu v Jižní Koreji nabídnou přes 400 svých originálních prodejen. Pokud vše dobře dopadne začne prodej již příští měsíc.

Trh v Jižní Koreji je rozdělený mezi pár značek. Dominantní je zde domácí Samsung s 67% podílem. Apple zde drží 22% tržní podíl a LG patřilo cca 10 %, což je si samozřejmě žádný z konkurentů nechce nechat ujít. Pro Apple by nový prodejní kanál mohl znamenat výrazné posílení na místním trhu. Americký gigant stávajícím majitelům smartphonů LG nabízí v Koreji, a dokonce i v USA výhodnější přechod na iPhone, kdy zákazníci za vrácený telefon LG mohou dostat slevu až 180 dolarů na nový iPhone.

Takto jsme se rozloučili se značkou LG:

Zdroj: 9To5Mac

Diskuze (9) Další článek: Lepší signál ve vlaku. Do nových vagonů ČD jej propustí speciálně upravená okna

Témata článku: Apple, LG, , , , , , , , , , , , Pro +, Jižní Korei, Spojenectví, MacBook, Výroba, Jižní Korea,