Nové stylové Siemensy se budou jmenovat Xelibri

Mezi nejžhavější novinky následujícího měsíce bude bezesporu patřit nový a extravagantní mobilní telefon od Siemensu. Chcete mít v kapse něco hodně exkluzivního?

Již je to tady – finská Nokia již není jediným evropským výrobcem mobilních telefonů, který má v nabídce také stylové či luxusní přístroje. Proč ten důraz na slovíčko evropské? Vše je proto, že jiní světoví výrobci poměrně pravidelně nějaký luxusní či stylový telefon vyrobí a zákazníkům nabídnou – jako jeden příklad za všechny mne teď napadá kupříkladu americká Motorola a její véčka z několika karátového zlata s diamantovým zdobením a platinovými doplňky.

Nová řada stylových telefonů Siemensu ponese název Xelibri; zřejmě však nepůjde o přímého konkurenta luxusní řadě mobilů Vertu od Nokie – Xelibri by měly být ve srovnání s nimi o řád levnější a měly by se ve srovnání s běžnými telefony nabízet za srovnatelné ceny. Jen pro představu: první představený mobil by v zahraničí neměl přesáhnout v přepočtu devět tisíc korun, přičemž nejvyšší model bude k dostání přibližně za třináct tisíc korun.

Pojďme se však podívat na první model této nové série. Přestože na první pohled může vypadat tento telefon poněkud extravagantním dojmem, není jeho vzhled až tak velkým překvapením. Všichni, kteří sledujete mobilní novinky pravidelně již víte o čem hovořím. Siemens totiž náznakově před časem tento mobilní telefon ukazoval (jednalo se o totožný model s Xelibri s tím rozdílem, že spodní část s klávesnicí byla více zakulacená).

Při pohledu na klávesnici vám musí být více než jasné, že psaní textovek asi nebude zrovna nejpohodlnější. Máte pochopitelně pravdu, nicméně u stylových telefonů této kategorie snad ani nemůžeme předpokládat, že jejich uživatel bude textovkovat jako o závod ale spíše pouze telefonovat. Vždyť tento telefon se bude více než v prodejnách Siemensu či mobilních operátorů nabízet v krámcích se značkovými oděvy.

Bohužel prozatím neznáme bližší technické parametry a tak se bohužel musíme jen dohadovat – už teď se ale zdá, že tento první model z řady Xelibri (představeny mají být hned čtyři různé přístroje) bude vybaven pouze monochromatickým displejem. Samozřejmostí však bude hlasité hands-free, které Siemens prostě umí, což ostatně předvedl na loňském CeBITu na funkčním modelu telefonu v hodinkách Wrist Phone.

Jak se můžete přesvědčit na webových stránkách Xelibri, již dnes probíhá odpočítávání do velkého představení celé řady, které proběhne patnáctého února. Těšíte se?

Diskuze (9) Další článek: DreamCom nabídne zasílání placených textových zpráv

Témata článku: Siemens, Nov, Xelibri, Styl