Nové Twisty: po páté minutě/SMS zdarma

Neomezené volání či SMS do vlastní sítě už po pěti provolaných minutách, respektive odeslaných zprávách. Známe ceny i kompletní podmínky.

O tom, že T-Mobile chystá nové předplacené tarify jsme vás jako první informovali už minulý týden. Dnes jsou zde oficiálně. Twist Povídám a Posílám jsou v jistém smyslu nevídanou novinkou na našem trhu. Nové tarify nabídnou neomezené volání, respektive SMS do vlastní sítě za rozumných podmínek, takže kdo hodně volá či píše do sítě T-Mobile, bude z tarifů nadšen. Tarify lze aktivovat od pondělí 16. srpna.

Princip je snadný – stačí v daný den provolat pět placených minut či odeslat pět běžně zpoplatněných SMS do jakékoli tuzemské sítě a zbytek dne voláte či SMSkujete do sítě T-Mobile zdarma. Na našem trhu vskutku ojedinělá nabídka, ale zase na druhou stranu volání a SMS operátora v jeho vlastní síti příliš nestojí, protože nemusí platit propojovací poplatky.

Revoluční Twist se záludným účtováním

„Uživatelé předplacených karet chtějí jednoduchost, komfort a výhodné volání blízkým. Přesně to jim naše nové tarify nabízejí,“ říká Petr Dvořák, výkonný ředitel marketingu a doplňuje: „Předplacené karty jsme začali nabízet jako první na českém trhu již v roce 1997. O jak důležitou skupinu zákazníků jde, ukazují i hospodářské výsledky - T-Mobile je na trhu předplacenek jedničkou a Twist představuje 50 % našich zákazníků.“

T-Mobile při představení tarifů nešetří superlativy a o slůvka jako unikátní, či revoluční není nouze, ale i tato sleva (jako všechny ostatní) není úplně zadarmo. Objektivně je ale třeba uznat, že volací či textovkový bonus je úplně pro každého, není třeba dobíjet pravidelně kredit či plnit jinou záludnou podmínku. Vlastně jedna tady je...

Nové tarify účtuje operátor po celých minutách (60+60), což samo o sobě prodražuje minutovou sazbu v průměru o 25 %. Ale abyste dosáhli na neomezené volání, musíte skutečně provolat 300 sekund. Jenže pokud uskutečníte například čtyři krátké hovory v délce 1:03, zaplatíte za osm minut, ale operátor vám započte jen čistý čas volání, tedy 4:12.

Klepněte pro větší obrázek
Minutové účtování je mocný nástroj, kterým operátoři elegantně maskují reálné minutové sazby, jelikož si tak nechají zaplatit i za čas, který zákazník doopravdy nevyužil

Takže zaplatíte i za to, co jste nevyužili, ale T-Mobile vám zaplacený čas ani nezapočítá k dobru pro čerpání bonusu. Ale žádný strach, provolané sekundy (odeslané SMS) počítat netřeba, jakmile překročíte stanovenou hranici, operátor vám zašle informativní textovku. A nyní k cenám. Minutové sazby nepatří k nejnižším a ceny SMS jsou rovněž pořádně „mastné“ i na předplacenku, ale orientovat se budete snadno, ceny jsou totiž „sjednocené“. Minuta volání vyjde na 6,90 Kč (po započtení vlivu účtování 8,63 Kč) za minutu a SMS na 2,90 Kč za zprávu.

TarifTwist ZačínámTwist PovídámTwist Posílám
Volání do všech sítí6,90 Kč6,90 Kč6,90 Kč
Volání do sítě T-Mobile po 5. minutě-0 Kč-
SMS do všech sítí2,90 Kč2,90 Kč2,90 Kč
SMS do sítě T-Mobile po 5. SMS--0 Kč
Hovory jsou účtovány po celých minutách 60+60

Twist Začínám je startovací tarif, od pondělí 16. srpna bude nastaven na každé nové SIM kartě. Zákazník si ihned může vybrat, jestli mu více vyhovuje volací či SMSkovací výhoda. Přechod je okamžitý a jednoduchý - stačí poslat textovou zprávu. Pokud si zákazník není jistý, zda zvolil správně, a chce své rozhodnutí změnit, má možnost své rozhodnutí přehodnotit. T-Mobile umožňuje dvě bezplatné změny, aby si každý zákazník našel to své. Každá další změna vyjde na 113 Kč.

Twist Povídám

Twist Povídám je ideální pro náruživé telefonisty. Po provolání pěti minut do jakékoli sítě získá uživatel volání v rámci T-Mobile zdarma. Bezplatné hovory platí až do konce dne, tedy do 23:59:59. Pokud započnete hovor před půlnocí a čerpáte bonus, můžete volat bezplatně i přes půlnoc dokud vás operátor automaticky neodpojí (bezpečnostní limit je 65 minut). Stanovená hranice pěti provolaných minut do jakékoli sítě se načítá po vteřinách v průběhu celého dne. Zákazník ji může splnit jediným pětiminutovým hovorem nebo třeba pěti krátkými hovory po jedné minutě.

Jakmile zákazník dosáhne limitu, dostane automaticky SMS se zprávou, že nyní již volá do vlastní sítě zdarma. Pokud je uživatel tohoto tarifu rovněž i Sponzorem, hovorem od sponzorovaného sbírá minuty pro splnění výhody. Má-li Sponzor pro daný den splněnu podmínku pro získání výhody a volá-li mu sponzorovaný, který je ze sítě T-Mobile, hovor je rovněž zdarma. Tento tarif lze kombinovat se zvýhodněním Surf+, Víkend+, Pevná+, Nej Nonstop, SMS Víkend 300.

Twist Posílám

Tarif je určen především „textovkářům psavým“. I pro něj platí hranice pěti odeslaných SMS kamkoli v rámci ČR. Jakmile dojde ke splnění podmínky, zákazník je opět informován textovou zprávou a po zbytek dne posílá textové zprávy v síti T-Mobile zdarma. Do povinného limitu se nezapočítávají SMS na Nej číslo v rámci balíčku NejNonstop. Klient si k tarifu může aktivovat zvýhodnění Surf+, Víkend+, Pevná+, Nej Nonstop, SMS Víkend 300 a Volání 100.

Zasílání informativních SMS lze samozřejmě snadno zrušit, a to jedinou textovkou. Stejným způsobem si zákazník může kdykoli v průběhu dne ověřit, jestli už je v bezplatném režimu či nikoli. Stávající twistové tarify zůstanou zachovány, z nových tarifů na ně lze přecházet standardní tarifní změnou. Stejným způsobem mohou stávající zákazníci získat tarify Twist Povídám a Posílám.

Bonus nakonec

Pro nové zákazníky je navíc připravena odměna - pokud si každý měsíc dobijí alespoň 300 Kč, získají po dobu 3 měsíců 100 Kč jako bonus. Ani stávající zákazníci nepřijdou zkrátka, operátor je zahrnuje do nejrůznějších kampaní, v nichž mají možnost - v závislosti na dobití kreditu - získat různá zvýhodnění, např. bonusový kredit, volné SMS apod.

Pokud máte k novým tarifům nějaké dotazy, neváhejte je položit v diskuzi pod článkem. Tisková konference stále probíhá a tudíž se můžete ptát.

Diskuze (145) Další článek: Vodafone podpoří každou povodňovou DMS

Témata článku: , , , , , Twisto, Min, Žďár, Petr Dvořák, Nov, Čistý čas, Zbytek dne