Novinka na MobilManii: najděte si mobil podle parametrů

Dnes oficiálně spouštíme staronovou funkci MobilManie: vyhledávání mobilních telefonů podle zvolených parametrů. Služba dokáže najít mobily, které přesně vyhovují podmínkám, které zadáte.

Rychlý odkaz na stránku s vyhledáváním mobilních telefonů podle parametrů

Když jsme MobilManii na podzim roku 2000 spouštěli, jednou z nabízených služeb bylo vyhledávání mobilních telefonů podle parametrů. Kvůli hůře navrženému katalogu mobilů však tato služba čím dál více ztrácela smysl a starší katalog, jehož aktualizace byla velmi náročná, jsme se loni v červnu nakonec rozhodli zrušit. Nahradili jsme ho novou verzí, která na adrese katalog.mobilmania.cz běží dodnes. Její hlavní výhodou je zejména velmi jednoduchá aktualizace a snadná změna struktury dat.

V novém katalogu však nebyla funkce pro vyhledávání telefonů podle parametrů. Nechtěli jsme být svázáni pevnou strukturou databáze, proto jsme tuto užitečnou funkci – ač velmi neradi – dočasně oželeli. Dnes vám ji však můžeme nabídnout znovu.

Co umíme?

Vyhledávání mobilních telefonů najdete na této stránce. Abyste si nemuseli pamatovat složitou adresu, odkaz „Hledání podle parametrů“ je také v levém sloupci stránky, hned nahoře. Přibyly tam mimochodem i další užitečné prvky pro rychlý přístup k databázi mobilních telefonů na MobilManii.


Nový rámeček s odkazy v levém horním rohu stránky

Samotné vyhledávání v katalogu je jednoduché. Vyberete si podmínky, které mobilní telefon musí splňovat, a klepnutím na některé z tlačítek "Hledej" se otevře nová stránka s výsledky. Standardně se zobrazí textové odkazy i obrázky telefonů, v případě potřeby ale můžete dole na vyhledávací stránce zobrazování obrázků vypnout (nastavení se pro vás uloží). Klepnutím na odkaz nebo přímo na obrázek se dostanete na kartu telefonu v katalogu mobilů, kde jsou podrobné parametry a odkazy na články o telefonu.

 
Stránka s výsledkem vyhledávání: zobrazí se zadané podmínky,
počet podmínek, které zobrazené telefony splňují, textové odkazy
na stránku s parametry a odkazy ve formě obrázků


Všechna tlačítka Hledat mají stejnou funkci: zobrazí mobilní telefony,
které odpovídají všem zadaným podmínkám. Ve formuláři je tlačítko
u každé kategorie jen kvůli většímu pohodlí.

Standardně se vyhledávají pouze mobilní telefony, které bez výjimky splňují zadané podmínky. Do políčka ve spodní části vyhledávací stránky ale můžete zadat, kolik procent podmínek musí výsledek splňovat. Potom se telefony ve výpisu zobrazí ve více sekcích podle úspěšnosti splnění zadání.


Nastavení vyhledávání

Hned na začátku stránky s formulářem pro zadávání podmínek najdete sekci Rychlé vyhledávání, kde jsou připraveny časté dotazy. Nyní jsme je vymysleli sami, za čas je ale upravíme tak, aby opravdu odpovídaly nejčastějším požadavkům na vyhledávání.


Rychlé vyhledávání: s tímto zadáním se zobrazí všechny současné mobilní telefony
s barevným displejem a vestavěným fotoaparátem

Návrhy a připomínky

Diskuse je otevřená pro vaše otázky, návrhy a připomínky. Zejména by nás zajímalo, jaký je váš názor na současný počet parametrů, podle kterých lze vyhledávat. Je to optimální, je parametrů zbytečně mnoho, nebo byste naopak přivítali možnost ještě podrobnějšího zadání podmínek? Abychom mohli vaše názory lépe zpracovat, připravili jsme anketu, kterou najdete v pravém sloupci na této stránce. Klepněte prosím na sloupec, který vyjadřuje váš názor.

Diskuze (49) Další článek: Černý Sony Ericsson T630 (doplněno o živé fotky)

Témata článku: , MOBI, Parametr, Nov, Mobil, Novinka