Novinka: Twist končí s účtováním po půl minutě!

Od května přichází Twist o poměrně výhodné účtování 30+30. Platit totiž budete celou první minutu, po které přichází tarifikace po sekundách. Je to změna k lepšímu? Jak pro koho... Oživeno: Doplněno o tiskovou zprávu T-Mobile.

T-Mobile tak nyní sjednocuje účtování u předplacenek i u paušálů. Změna se týká obou tarifů, Twist Standard a Twist SMS. Zatím sice nedošla tisková zpráva, nicméně čekáme ji každou chvílí. A co v ní bude? Dovoluji si tipnout, že T-Mobile tento krok zdůvodní tím, že je tento způsob účtování pro zákazníky výhodnější a že platí přesně tolik, kolik provolají.

Mimochodem, pamatujete na reklamní kampaň Eurotelu s čísly jako 9:24 nebo 7:38? Obávám se, že tak dlouho běžní Twisťáci nevolají a že se většinou snaží vejít do prvních 30 sekund. Nový způsob tarifikace tak pro ně bude prakticky stoprocentní zdražení. Naopak změnu uvítají ti, kteří na nějakou tu korunu nekoukají a volají téměř vždy více než 30 sekund. Do první minuty je pak nová tarifikace stejně (ne)výhodná a po první minutě už má jasně navrch 60+1. Plakat budou také ti, co se nechtěně dovolají do hlasové schránky.

Posledním operátorem, který zatím drží u předplacenek tarifikaci 30+30, je Eurotel. Je ale otázkou času, kdy se i Go přidá do party. Tiskové oddělení Eurotelu nám ale odmítlo kometnovat situaci s tím, že zjišťují potřeby uživatelů a situaci na trhu. Ani se tomu nedivím, takové informace se zkrátka tisku nedávají ;-)

Pokud používáte Twist a voláte spíše častěji, začíná pro vás být výhodný tarif Paegas 20 Start HIT, který má vždy levnější volání než oba tarify Twistu. Do vlastní sítě platíte 3,36 Kč, do ostatních 5,46 Kč a za textovku jen 1,05 Kč (všechny ceny jsou s daní). Účtování je stejné, paušál 157,50 Kč, v němž máte dvacet minut „zdarma“; prvních dvacet minut vás tedy přijde na více než sedm korun, což je, zdá se, jediná nevýhoda.

Oživeno - z tiskové zprávy Paegasu:

„Pro uživatele předplacených služeb Twist připravila společnost RadioMobil výhodné účtování hovorného. Od 2. května 2002 bude zákazníkům po první provolané minutě účtováno hovorné po vteřinách*. Změna účtování hovorného se týká obou tarifů předplacených služeb Twist, tj. tarifu Twist Standard a Twist SMS.

*Při volání do speciálních destinací, u nichž minutová sazba převyšuje částku 81 Kč, bude zákazníkům účtováno každých započatých deset vteřin hovoru.“

Diskuse: bylo podle vás účtování 30+30 výhodnější než 60+1, nebo je vám to jedno?

Diskuze (226) Další článek: Zajímavé utility pro Nokii 9210: RingMaster, Zip Manager, Restart

Témata článku: , , , , Nov, Půl, Min, Novinka, Jediná nevýhoda