Novinky T-Mobilu: video, t-guide a testovací koutek

Uživatelé operátora T-Mobile mohou konečně využít také streamované video. Mezi novinkami však objeví i další lokalizační službu t-quide nebo rozšířenou nabídku roamingových partnerů pro GPRS.

Karla Mráčková na displeji

Operátoři se již delší dobu pokoušejí vydělávat na dodávaném obsahu a nejen na hovorových službách. Mezi takové aktivity, které jsou zajímavé pro obě zúčastněné strany jistě patří již v perexu zmíněné streamované video. Pro ty, co si nedovedou vysvětlit pojem streamované video, dodám, že se jedná o video, které si můžete přehrát, i když v telefonu fyzicky není. Telefon si jej dokáže průběžně stahovat například z internetu.

Po uživatelích Eurotelu a také Oskara se konečně dočkali i uživatelé operátora T-Mobile. Opět se jedná o spolupráci se společností U-Turn a dobře známou aplikaci VideoZona. Jen zopakuji, že je nutné vlastnit mobilní telefon podporující streamované video, což v současnosti zvládají jen dva modely od Nokie – 3650 a 7650. Druhou podmínkou je mít aktivní GPRS a nainstalovaný přehrávač VideoZona. Ten si můžete stáhnout ze stránek www.videozona.cz nebo využít ochoty personálu ve značkových prodejnách a nechat si jej nainstalovat tam. Nabídka je obdobná jako u ostatních operátorů – čeká vás například zpravodajství, předpověď počasí, oblíbený seriál nebo večerníček. Rovněž ceny jsou podobné – něco je zdarma a zbytek maximálně za třicet bez pár haléřů. K této ceně ovšem musíte započítat i přenesená data skrze GPRS.

Tip: Bližší informace s instalací, o nabídce a cenách hledejte na stránkách T-Mobile.

Nový vševěd na WAPu

Zjistit aktuální pozici uživatele uměla už SIM Toolkitová aplikace T-Mobile Navigátor. To byla zřejmá výhoda oproti další konkurenci (kde bylo nutné zadat polohu ručně). Nutností však byla speciální karta SIM. Operátor T-Mobile v září představil další lokalizační službu, u které však tato drobnost není potřeba – službu t-guide.

Jedná se o wapovou službu, z čehož plyne i adresa, kde je nutno začít hledat – samozřejmě na portálu t-zones. Službu t-guide využijete budete-li hledat nejsnazší dopravní spojení, poradí, kam se vydat za zábavou, sportem, turistikou či erotikou, motoristy informuje například o aktuální situaci na vybraných komunikacích či hraničních přechodech a pomůže, hledáte-li nejbližší poštu, bankomat, autoservis nebo třeba lékařskou pomoc.

Chcete-li tedy vyhledat například kino ve vašem nejbližším okolí, stačí zvolit položku Automatická lokalizace a během chvíle se vám na displeji ukáže vaše poloha. Poté už postupujete tak, jak jste zvyklí: potvrdíte položku Hledat objekty a t-guide vám poskytne adresy nejbližších kin včetně aktuálního programu a mapky.

Noví partneři pro GPRS roaming

Počet operátorů, v jejichž sítích lze využívat službu GPRS v zahraničí, se vyšplhal na 56 v 39 zemích světa. Nejnověji je zákazníkům T-Mobile GPRS roaming dostupný například v Kanadě (Rogers), Lotyšsku (LMT) či Lucembursku (Tango).

Poznámka: Pokud jste z okolí Prahy a zajímáte se o nehlasové služby, MMS telefony nebo MDA - můžete si vše vyzkoušet v prodejně T-Mobile v Jindřišské ulici. Zde naleznete speciální koutek ve stylu "Pojď si je zkusit" a ochotnou obsluhu. Podobné koutky se postupně začnou objevovat i v jiných prodejnách.

Diskuze (19) Další článek: Nová řada Xelibri – můžete jen žasnout!

Témata článku: , , MOBI, T - Mobil, Guide, Speciální karta, Novinky, Kout, Mobil, T Mobil, LMT, Nov, Večerníček, Test