Nový Alcatel OT320: oficiální informace

Nejlevnější mobilní telefon se značkou Alcatel konečně odhalil své tajemství, takže vám můžeme nabídnout podrobnější informace. Zjistíte, zda vůbec stojí za vaši pozornost.

Nejlevnější mobily z kategorie low-end jsou často spojovány s malou nabídkou funkcí. Nejinak tomu je i Alcatelu s typovým označením OT 320, o kterém jsme vás s předstihem informovali dříve. Na svou premiéru stále čeká a vypadá to, že se jí i tento týden taky dočká. My vám však již dnes přinášíme jeho detailní informace.

Alcatel OT320 je vzhledově odlišný od svých soukmenovců v celé modelové řadě. Svou odlišnost však ztrácí s porovnáním s jinými modely konkurenčních výrobců. Svým jednoduchým designem připomíná stařičké Nokie nebo modely asijských výrobců. Je více než pravděpodobné, že za jeho vznikem stojí nějaká asijská továrna.

   

Přes svůj fádní design si zaslouží pochvalu alespoň za rozměry. Duální telefon o velikosti 106 x 45 x 20 mm váží pouhých 80 gramů. Jeho monochromatický displej má rozměry 112 x 64 pixelů a zobrazí čtyři až pět řádků textu. Problémy mu nedělají ani nejrůznější animace nebo ikonky v menu. Podsvícení je netradiční, neboť má žlutou barvu. Průměrné hodnoty o výdrži jsou dílem Li-Ion baterie o kapacitě 700 mAh. Na příjmu vydrží jen 120 hodin maximálně, ale telefonovat s ním můžete nadprůměrných sedm hodin.

   

Lepší dojem na vás udělá telefonní seznam. K dispozici je sto paměťových míst v telefonu a zbytek na kartě SIM. Kontakty můžete rozdělit do pěti skupin volajících, přičemž každou skupinu můžete již tradičně odlišit jiným obrázkem nebo vyzváněním. Zklamání přichází spolu s textovými zprávami. Telefon nezvládá ani dlouhé textovky ani EMS zprávy.

K zahození není ani kalendář s denním a měsíčním náhledem nebo upomínky na odeslání textovky. Výčet funkcí ukončují světové hodiny a kalkulačka.

Abychom telefonu nekřivdili, musíme přiznat ještě tři hry (Punch, Tetris, Mine), polyfonní vyzvánění (15 melodií), hlasitý odposlech a vibrace. Zde výčet funkcí končí, cena by se měla pohybovat okolo třech tisíc.

Diskuze (22) Další článek: Sendo M550 je hezké véčko bez ošklivé antény

Témata článku: Alcatel, Oficiální informace, Punch, Nov, Info, Informace