Nový Computer radí, jak dohledat ukradená nebo ztracená zařízení

  • Otestovali jsme All-in-One počítače a herní monitory
  • Proč musí vaše příští televize podporovat HDR
  • WPA 3: bezdrátové sítě budou bezpečnější

Již 22. února vychází březnové číslo časopisu Computer. Najdete jej ve svých oblíbených stáncích a trafikách. Předplatitelé novým číslem již listují, získali jej pohodlně do své schránky již o dva dny dříve.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 2 240 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • Ashampoo Winoptimizer 2018: optimalizace a čištění Windows
  • IObit Uninstaller 7 Pro: dokonalá odinstalace programů
  • IObit MacBooster 6: optimalizace a čištění systému macOS

Pošleme vám nový Computer za SMS!

Napište SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

COMPUTER 1803 mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA
mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: COMPUTER 1803 Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 89 Kč, stejně jako časopis na stáncích. Zahrnuje poštovné i balné. Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

Soutěž s UniPi

V novém Computeru najdete soutěž o univerzální řídící jednotku UniPi Neuron S103 od společnosti UniPi.technology.

Technologie: Intel Kaby Lake-G

Peklo zamrzlo. Intel ve spolupráci s AMD přichází s procesory vybavenými výkonnými integrovanými grafikami od AMD. Máme se na co těšit.

Klepněte pro větší obrázek

Technologie: Zabezpečení WPA3

Platí obecná pravda, že každé zabezpečení je prolomitelné. Je to jen otázka času, výpočetního výkonu a v tomto případě i usilovného hledání chyb. Zabezpečení WP2 tu bylo od roku 2004 a sloužilo skvěle, ovšem v říjnu 2017 se mnohé změnilo.

Klepněte pro větší obrázek

Seriál filmové triky: software pro jejich tvorbu

Filmové efekty závisí v prvé řadě na dovednostech a nadání tvůrců, kteří sedí za monitory počítačů, až v druhé na výkonu a schopnostech softwaru. To však nic nemění na tom, že VFX práce vyžaduje širokou škálu efektových programů, bez nichž by se velké trikové produkce jednoduše neobešly.

Klepněte pro větší obrázek

Reportáž: vývojová centra Samsungu v USA

Navštívili jsme tři centrály Samsungu na západním pobřeží USA, kde mimo jiné vyvíjí samořídicí auta a komunikační technologie 5G. Nakoukli jsem pod pokličku toho, jak se navrhuje design chytrých hodinek a náramků.

Technologie: Proč byste měli chtít ve své příští televizi HDR

HDR není jen nový pokus výrobců prodat vám dražší televizor. Po dlouhé době tu je něco, co opravdu dává smysl.

Seriál programování elektroniky: UniPi

UniPi je Raspberry Pi z Brna vyzbrojené elektronikou, pomocí níž dokáže ovládat klimatizaci ve velkém podniku i váš domácí kotel. Dnes si to vyzkoušíme programovat.

Klepněte pro větší obrázek

Technologie: Delid procesoru pro dosažení vyššího výkonu

To, že Intel používá nekvalitní teplovodivou pastu, je všeobecně známo. Chcete svůj procesor lépe přetaktovat? Pak se nevyhnete její výměně. Přesně o tom je tzv. delid.

Klepněte pro větší obrázek

Fenomén: internetoví influenceři

Díky sociálním sítím si mohou šikovní jedinci vydělat miliony. Kdo jsou nejúspěšnější čeští influenceři? Využívají jejich vlivu firmy a můžete si třeba prostřednictvím Instagramu přilepšit i vy?

Klepněte pro větší obrázek

Rozhovor: Matěj Kretík přibližuje svět influencerů

Čeští influenceři dokážou prostřednictvím sociálních sítí oslovit stovky tisíc zejména mladých lidí. Mnozí z nich si na tom založili výnosný byznys. Proč slaví takový úspěch?

Infografika: Volby a on-line svět

Politici pochopili, že pokud chtějí uspět u voličů, musí se přestat vyhýbat světu internetu a sociálních sítí. Stávají se tak čitelnější nejen pro veřejnost, ale i pro různé analytické agentury, které z velkých dat mohou zpracovávat třeba předvolební průzkumy.

Časová osa: Historie společnosti Nintendo

Japonská společnost Nintendo se od svého založení orientuje na herní průmysl. Už téměř 130 let. Projděte si nejdůležitější milníky v její historii v přehledné časové ose.

Klepněte pro větší obrázek

Vedle testu procesorů se můžete těšit na přímé srovnání 6 All-in-One počítačů. Hodnotili jsme výkon, výbavu i hlučnost. Dále jsme do testu pozvali 5 herních monitorů s úhlopříčkou 24", tedy takových, které podporují obnovovací frekvenci alespoň 144 Hz.

Elektronickou verzi časopisu Computer si můžete koupit na Alza media, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Čtečky fungují na PC, OS X, iOS i Androidu.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Diskuze (4) Další článek: LG si na veletrh MWC schovalo dvě novinky střední třídy zaměřené na focení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Procesor, Předplatitelé, Komunikační technologie, OS x, Výnosný byznys, Nov, Jak, Raspberry, Celý rok, Počítač, Elektronická verze, Západní pobřeží, Raspberry Pi,