Nový GPS záznamník Sony pro fotografy

První pokus o kapesní zařízení zaznamenávající polohu Sony nevyšel úplně podle přestav. Zařízení GPS-CS1 (test) trpělo nedostatečnou citlivostí, a to je u GPS přístroje docela podstatný nedostatek. Nový model GPS-CS3KA má jiný a citlivější GPS čip a k tomu řadu nových funkcí.

Nejdůležitější je, že se zařízení úplně obejde bez počítače. Lze do něj totiž vložit paměťovou kartu SD nebo Memory Stick s fotografiemi a stisknutím tlačítka se zeměpisné informace zapíšou přímo do EXIFu snímků. Připojení k počítači je ale také možné, nevím však, zda Sony pro ukládání dat stále používá svůj vlastní formát, nebo už exportuje v lépe čitelných souborech, které dokáže zpracovat i jiný než firemní prohlížeč. Výrobce ale slibuje možnost prohlížení snímků a trasy v Google Earth, export do KML by proto měl být zajištěn.

Na displeji se ukazují zeměpisné souřadnice, síla signálu, stav baterie a aktuální čas. Vnitřní paměť s kapacitou 128 MB by měla stačit na měsíc a půl nepřetržitého záznamu. Přístroj napájí jedna tužková baterie s výdrží až patnáct hodin. Krabičku s rozměry 57 × 80 × 23 mm a hmotností 70 stačí zapnout a strčit do kapsy batohu nebo bundy, kde bude tiše zaznamenávat prošlou trasu. Sony GPS-CS3KA se začne prodávat koncem března za 150 dolarů (3 200 Kč).

Diskuze (7) Další článek: Stará spona i pro nový Garmin Oregon

Témata článku: Sony, , Pro +, Son, Fotograf, Nový gps, F +, Nov, Záznam, Záznamník, Tužková baterie, Foto