Nový Moto Health Mod změří teplotu a krevní tlak. Výsledky je potřeba brát s rezervou

Motorola tentokrát v Barceloně neukázala žádné nové smartphony, zato její mateřská společnost Lenovo prezentovala zatím všechny dostupné rozšiřující moduly Moto Mods, které jsou určeny pro telefony nejvyšší řady Moto Z. Včetně krytů Moto Shell, powerbankových modulů i reproduktorů už existuje celkem 14 různých Moto Mods.

My jsme se zaměřili na jeden ze dvou nejnovějších přírůstků, kterým je Motorola Moto Health Mod. Ten má za úkol změřit hned několik životních funkcí, například teplotu a tlak krve, srdeční tep a frekvenci výdechů. Měření většiny funkcí probíhá z prstu po zasunutí do jakéhosi „tunelu“ v nejsvrchnější části krytu. Tělesná teplota se snímá z čela pomocí samostatného čidla.

Celé zařízení působí poměrně sofistikovaně, ale po přihlížení k několika měřením nám přišlo, že Health Mod střílí některé údaje od boku. Například jeden člen redakce trpí na vysoký tlak a příslušenství mu naměřilo 110 na 75, tedy prakticky ideální hodnoty. Podobně „zdraví“ byli prakticky všichni figuranti, kteří si nový Moto Mod přišli vyzkoušet.

Váš názor Další článek: Listujeme novým Computerem: jak vyzrát na zloděje

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , , , Rez, Modul, Nové motto, Tlak, Vysoký tlak, Řez, Samostatné čidlo, Nejvyšší řada, Teplota, Motto Mods, Životní funkce, Ideální hodnota, Motto Mód, Nov, Rezerva