Nový Philips 530: Sony Ericsson T610 po holandsku

Překvapivě výborně vychází holandská novinka ze srovnání s nekorunovaným králem mobilních telefonů modelem SE T610. Stručně řečeno, nechybí jí vůbec nic a spíše přidává pár funkcí navrch.

Philips dokázal opět upoutat zájem uživatelů o jeho mobilní telefony. Vzpomeňme jen poslední vydařené modely Fisio 620 (625) nebo cenově výhodný model 820 (825). Nyní se snaží technicky zmlsané uživatele zaujmout svou poslední novinkou, která je podle předběžných informací více než dobře vybavena.

Vzhled nového Philipsu je velmi podobný konzervativnímu designu novinky ze Skandinávie. Základním prvkem je také kvádr se žlábky po stranách. Dominantní je zejména velký displej, zatím neznámého rozlišení, který zobrazí až 65 000 barev. Zde bychom tedy na žádný rozdíl nenarazili. Uživatele opět čeká spousta možností, jak si s barevným displejem vyhrát. Připraveny jsou spořiče, tapety a obrázky na pozadí. Stejně jako u T610 má ovládání na starosti joystick. 

Daleko zajímavější je funkční vybavení tohoto duálního telefonu. Nejvyhledávanější vlastnosti mobilu bude jistě GPRS ve verzi třídy 10 (4 + 2). Kromě ní potěší podpora bezdrátového spojení Bluetooth a evergreen IrDA. Technicky méně zdatné uživatele naopak bude více zajímat zábavná stránka mobilu.

Ta je o nového modelu Philips 530 reprezentovaná multimediálními zprávami MMS, a to i přesto, že kamerka není v těle mobilu integrována. Vše se však dá napravit připojením externího příslušenství v podobě digitálního foťáčku. Spoustu nového programového vybavení nebo her lze dodatečně doinstalovat díky podpoře Java. Oproti srovnávanému SE T610 mohou uživatelé francouzské novinky poslouchat rádio rovnou z telefonu. Mezi položkami v menu totiž naleznete FM rádio. Zabydlenou stálicí je hlasitý odposlech nebo polyfonní vyzvánění. V našem případě hned 40hlasé.

Z neúplných informací vyplývá, že Philips 530 má paměť pro 300 kontaktů v telefonním seznamu, kalendář či kalkulačku.

Diskuze (67) Další článek: Dnes vycházejí červnové Mobility s Užitečným cédéčkem

Témata článku: Ericsson, Philips, Sony, Sony Ericsson, , Philips 530, Philips Fisio 620, Sony Ericsson T610, Eri, Externí příslušenství, Nov, Phil, Son