Nový Sagem my-C3s: Ferrari do kapsy

Sagem už má brzy představit véčkový mobil se zajímavou vlastností. Tou je přítomnost dvojice reproduktorů, které zvládají až 64hlasé vyzvánění. Barevný displej je aktivní o 65 000 barvách.

Cannes nebo Hannover?

V následujících dvou měsících budou mít fanoušci mobilů žně. Na konci února nás čeká 3GSM kongres ve franouzském Cannes, v březnu pak CeBIT v německém Hannoveru. Každý větší výrobce si na tyto "svátky" přichystá nějakou novinku. Sagem chce mimo jiné ukázat další véčkový model: my-C3s.

Design přístroje rozhodně není tím, co bychom od Sagemu v této podobě očekávali. Původ tohoto telefonu ovšem nalezneme v Asii, francouzský výrobce si ho tam nechal vyrobit. Proto ten neobvyklý styling. Všimli jste si, jak je kloub telefonu široký? Na každé straně se totiž nachází reproduktor, který produkuje až 64hlasé melodie. Rozměry telefonu jsou 81 x 43 x 23 mm a hmotnost 89 gramů.

 
Červená mu sluší, co myslíte?

Displej akorát

Co se týče technických detailů, ty jsou řešeny přímo Sagemem. Proto má véčko podobný displej s modelem my-X6. Jedná se o aktivní typ (TFT) s podporou 65 000 barev. Jeho rozlišení je 128 x 160 obrazových bodů. Telefon má i vnější displej, ten je ale pouze černobílý. Pro základní informace to stačí.

Ve výbavě duálního telefonu (GSM 900/1800 MHz) nechybí také GPRS, tentokráte o rychlosti 4+1 (třída 8). Wapový prohlížeč bude ve verzi 1.2.1. S počítačem telefon propojíte přes infračervený port. Telefonní seznam nabídne kapacitu 250 kontaktů. Dále nechybí vibrační vyzvánění, budík, kalkulačka, kalendář a další.

Konkrétní specifikace bohužel zatím není jasná. Nemůžeme tedy potvrdit Javu ani MMS. Vestavěný fotoaparát v telefonu nenaleznete, to víme jistě.

Diskuze (7) Další článek: Prodej mobilů 2003 - rekordní čísla

Témata článku: Sagem, Nov, F +, Ferrari, Podobný displej, Nový Sagem