Nových uživatelů telefonů stále přibývá. Na světě s nimi volá už více než 5 miliard lidí

Každý kvartál se dočítáme, kolik výrobci prodali telefonů ale je dobré si udělat obrázek i o celkové adopci. Podle serveru Stock Apps k červenci využívalo některý telefon po celém světě téměř 5,3 miliardy lidí, což znamená cca dvě třetiny světové populace. Proti předchozímu roku to znamená přírůstek o více než 100 milionů uživatelů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Počty uživatelů telefonů stále rostou.

Největšími tahouny jsou ve světě evropané. Mobilní telefon (ať už chytrý nebo tlačítkový) zde využívá 86 % populace. Druhá je Severní Amerika, která je o procento pozadu. Latinská Amerika je na tom také slušně se 69 %. Kousek za ní jsou země Severní Afriky a středního východu, s 65 %. Překvapivý je však region Asie-Pacific zahrnující východní Asii, Oceánii či Austrálii. Zde totiž telefon vlastní  pouze 58 % obyvatel. Nejhůře je na tom pak střední a jižní Afrika, kde telefon nevlastní ani polovina lidí.

Smartphony jsou pak dnes jasně dominantním zařízením, skrze které uživatelé přistupují k mobilnímu internetu, celkově představují 79 % těchto přístupů k síti. U počítačů, routerů a tabletů je to přitom jen 3,8 %. Drtivou většinu z telefonů navíc představují chytré telefony s operačním systémem Android, k mobilním sítí se skrze ně připojuje 73 % uživatelů. Dalších 23,6 % pak představují telefony s iOS.

Uživatelé telefonů hodně datují, data jsou však někde drahá:

Zdroj: StockApps, Via GSMArena

Váš názor Další článek: Tady jsou hlavní důvody, proč uživatelé Androidu nikdy nepřejdou na iPhone

Témata článku: , , , , , , , , Severní Amerika, Oceánie, Severní Afrika, Jižní Afrika, Uživatel telefonů, Via GSMarena, Oceanic +, Adopce, Miliarda lidí, Populace, Vice, Obrázek, Střední východ, Latinská Amerika, Telefon, Asie, Mobilní telefon,