NUU G3, kopie budoucího Samsungu Galaxy S9+, jde do prodeje za 200 dolarů

V USA se v průběhu února dostane na trh model NUU G3, který si „vypůjčil“ design od high-end smartphonů značky Samsung. S trochou nadsázky bude novinka zřejmě hodně podobná budoucímu Galaxy S9+. Má zakřivený displej, duální fotoaparát i okopírované boky z Galaxy S8 včetně designu reproduktoru, počtu tlačítek a šuplíčků pro microSD a nanoSIM karty.

Displej telefonu má úhlopříčku 5,7 palce, poměr stran 18:9 a rozlišení 1 440 × 720 pix. Zadní strana nabídne duální fotoaparát (16 Mpx + 5 Mpx) a čtečku otisků prstů situovanou uprostřed. Spodní hrana přišla o 3,5mm jack, místo toho jsou zde umístěny dva reproduktory a uprostřed konektor USB-C. Kamerka pro selfie nad displejem má rozlišení 13 Mpx a zvládne rozeznat obličej.

Představovací videu NUU G3, kopie budoucího Samsungu Galaxy S9+:

Uvnitř telefonu tepe osmijádrový MediaTek Helio P25, jen „do počtu“ není ani 4GB RAM nebo 64GB úložiště. Nevyměnitelná baterie má kapacitu 3 000 mAh. V rámci konektivity nechybí podpora 3G, 4G či NFC. Poměrně překvapivá je koncová cena, která je stanovena na 199 amerických dolarů, tj. na zhruba 4 200 Kč. Telefon se na trh dostane v únoru, zřejmě těsně předtím, než dojde k představení Samsungů Galaxy S9 a Galaxy S9+.

Diskuze (4) Další článek: Qi jako standard mobilního bezdrátového dobíjení. Konkurenční Powermat vstupuje do aliance

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Nevyměnitelná baterie, Reproduktor, Rozlišení, Sam, Pro +, Spodní hrana, Představovací video, Koncová cena, Galaxy s, Samsung Galaxy s, Dolar, Śamsungu Galaxy, Samsun,