Nvidia kupuje ARM. Kombinace technologií určí podobu všech budoucích smartphonů na světě

Společnost Nvidia oznámila, že za 40 miliard dolarů kupuje ARM. Obě firmy se zabývají vývojem procesorů a zapojením umělé inteligence, Nvidia má silnou tradici ve zpracování grafiky, zabývá se analýzou obrazu mimo jiné pro autonomní automobily, ARM vlastní platformu, na které běží prakticky všechny smartphony na světě, na základě architektury ARM vyrábí procesory Apple, Samsung, Qualcomm a další.

Spojení takto silných know-how může posunout celé odvětví kupředu, firmy se zavázaly k dalšímu posílení vývoje.  „Umělá inteligence je nejmocnější technologie současnosti a spustila novou vlnu výpočetních technologií. Biliony AI počítačů v příštích letech vytvoří internet věcí, který bude tisícekrát větší než dnešní „internet lidí“. Nvidia a ARM je naprosto ideální mix pro éru umělé inteligence,“ říká Jensen Huang, CEO Nvidia.

Ač by se dalo předpokládat, že si bude Nvidia držet technologie ARM pouze pro sebe, opak je pravdou. Firmy přislíbily pokračování otevřeného modelu spolupráce a pokračování podpory současných zákazníků. Naopak architektura ARM bude obohacena o technologie vyvinuté v Nvidii – zejména v oblasti umělé inteligence a zpracování grafiky.

Akvizici schválilo vedení obou firem, ještě ji musí potvrdit antimonopolní autority v USA, Velké Británii, EU a Číně a hotovo by mělo být během dvou let.

Diskuze (9) Další článek: Velká rarita. Zajděte se podívat na koncept Xiaomi Mi Mix Alpha [oživeno]

Témata článku: , , , , , , , , , , , Procesor, Internet, Architektura, Velká Británie, GeForce Now!, SMA, Zpracování