Nvidia Shield Tablet jako první dostává Lollipop

Nvidia předvádí příkladnou péči o Shield Tablet. Update na Android 5.0 Lollipop přichází ve stejný den jako na Nexusy. Plus Grid a hry zdarma.

..kromě Googlu vlastních Nexusů, slušelo by se k nadpisu doplnit. Update na Android 5.0 Lollipop je dostupný už dnes pro vybrané jedince, veřejný OTA update přijde v úterý 18. listopadu. Nvidia jej uvolní pro všechny Shield Tablety na světě.

Klepněte pro větší obrázek 
Nvidia dnes dala jasně najevo, že prodejem Shield Tabletu to pro ni nekončí a hodlá jej po softwarové stránce rozvíjet jako herní platformu.

Nepůjde ale jen o samotný operační systém, aktualizace se dočkají i aplikace přímo od Nvidie. Kreslicí aplikace Dabbler dostane řadu nových funkcí, mimo jiné se naučí pracovat s vrstvami, nebo dostane podporu Google Drive. Shield HUB, tedy centrum pro veškeré hry, se převleče do Material Designu.

Klepněte pro větší obrázek 
Ukázka nového Shield HUBu.

V Shield HUBu také přibyde jedna velmi významná položka – Grid. Ano, Nvidia konečně vypustí svoji technologii pro real-time streamování her mezi lidi. V Americe ještě v listopadu, v Evropě v prosinci. Až do poloviny roku 2015 bude hraní pro všechny majitele jak původního Shieldu, tak Shield Tabletu zdarma. Co bude dál, se teprve uvidí. Nvidia bude analyzovat návyky a zájem uživatelů, až na jejich základě stanový obchodní model. Mělo by však jít o herní ekvivalent Netflixu, tedy měsíční poplatek v přijatelné výši.

Klepněte pro větší obrázek 
Rozmístění Gridových serverů po světě. Pro nás bude relevantní ten v Irsku, umožní latenci pod 50 minusekund.
  • Pro zajímavost: Grid spotřebuje asi tolik dat, jako stream videa v rozlišení 720p. Nakonec je to logické, vždyť to vlastně je video stream…

Hned na startu bude připraveno 20 her a další budou přibývat každý týden. Nvidia se při konferenčním hovoru pochlubila, že hry startují průměrně 23 sekund, což je dvakrát rychleji, než na aktuálním PlayStationu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Výkon je jedním ze stěžejních pilířů Shield Tabletu.

Seznam lákadel ani tím nekončí. Nově prodané Shield Tablety s LTE a 32 GB paměti dostanou tzv. Green Box zdarma. To je balík her od společnosti Valve: Half-Life Episode One, Half-Life 2 a Portal. Ostatní se k němu nedostanou, ale samozřejmě si všechny tyto hry mohou koupit samostatně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Exkluzivní hry, bezplatné hry, tak hodlá Nvidia lákat hráče na svoji platformu Shield.

Připomeňte si, co Nvidia Shield tablet umí a čím vším vystupuje nad běžnou konfekci tabletů s Androidem:

Diskuze (6) Další článek: Samsung začal prodávat hodinky Gear S s Tizenem

Témata článku: , , , , Konferenční hovor, DOS, Shield, Episode, Nvidia Shield, Jak, Tab,