nVidia: tablet je herní platforma budoucnosti [video]

Ukážeme si ty nejlepší hry pro dnešní tablety se superčipem Tegra 2 a také nahlédneme do budoucnosti – je čtyřjádrová a zatím se jí říká nVidia Kal-El.

Minulý týden byl díky veletrhu E3 bohatý na nové technologie, nové hry, a tak nemohla chybět ani firma nVidia. Naši přátelé z české nVidie natočili video, které krásně ukazuje herní možnosti dnešních tabletů a tabletů blízké budoucnosti. Nározně uvidíte rozdíl mezi výkonostním maximem dnešních dvoujádrových tabletů (procesor Tegra 2) a čtyřjádrových tabletů, které začnou přicházet v roce 2012 (procesor s kódovým označením Kal-El, později zřejmě Tegra 3).

Na Motorole Xoom uvidíte hry Soulcraft a Davinci, hra Lost Planet 2 (původně pro PlayStation 3) běží na prototypu tabletu s procesorem Kal-El. Rozdíl v detailech grafiky je znatelný na první pohled…

nVidia vidí tablety jako herní platformu budoucnosti. Zařízení jsou to malá, přesto s dostatečně velkým displejem (který se navíc dá zvětšit na HD televizi), přenosná a s Kal-Elem i dostatečně výkonná. Jediným problémem je ovládání přes dotykový displej, které neposkytuje dostatek tolik potřebné zpětné vazby. Tento nedostatek však řeší už dnes dostupný Android 3.1, který k tabletu umožňuje připojit (kabelem i bezdrátově) herní ovladače – ať už konzolové, nebo počítačové.

Dnes se hráči dělí na konzolové a počítačové, v blízké budoucnosti ale možná přibude nový druh – hráči tabletoví…

Diskuze (19) Další článek: Planý poplach WP7: Mango a Marketplace opravdu až na podzim

Témata článku: , , , , , Plát, Herní možnost, PLA, Platforma, Česká hra, Budoucnost, Herní, Tab, Herní platforma,