O-Infinity a 48Mpx foťák ISOCELL. Hisense opisoval a nakupoval od Samsungu

Veletrh CES v Las Vegas moc, čistě mobilních, novinek nepřinesl. Přesto se na něm objevil zatím nepředstavený telefon se zajímavým hardwarem, který byl „jen tak“ vystaven mezi dalšími telefony značky. Mimo hybridního HiSense A6, který kombinuje funkce smartphonu a elektronické čtečky knih, přivezla čínská firma do Las Vegas i další novinku - Hisense U30.

Nový smartphone nabídne 6,3" displej s průstřelem, který se u smarphonů začíná používat stále častěji. Ve specifikacích je uváděno označení displeje O-Infinity, což svádí k tomu, že se jedná o panel od Samsungu. Ten však nabízí displeje Infinity-O, panel u Hisense U30 dodává společnost Tianma. u U vystaveného kusu nebyl displej v úplně nejlepší kondici, vidět na něm byly různé šmouhy a neostré části. Ve finále by však mělo být vše odladěno.

Co však pochází od Samsungu, je 48Mpx fotoaparát ISOCELL Bright GM1 (u telefonů použit vůbec poprvé), který je na zádi doplněn 5Mpx snímačem pro rozpoznání hloubky ostrosti. Na zadním krytu s imitací kůže najdeme ještě čtečku otisků prstů. Hisense U30 je také vůbec prvním smartphonem, který je postaven na 2GHz osmijádru Snapdragon 675. Ke 128GB úložišti (bez microSD karet) bude na výběr mezi 6 a 8GB RAM. Energii dodá obří 4 500mA baterie, počítat můžeme i se zrychleným nabíjením Quick Charge 4.0.

Hisense na CESu ukázal hybrid smartphonu a čtečky knih:

Uvnitř bude připraven Android 9.0 Pie s grafickou nadstavbou Vision UI 6. Smartphone se má do prodeje dostat v březnu, a to v Rusku, Číně a vybraných zemích Evropy Výrobce je zatím nejaktivnější v Německu, Španělsku a Itálii. Koncová cena smartphonu zatím není známa.

Zdroj XDA-Developers

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Meizu M6T je základ, který příjemně překvapí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Foťák, Displej, Čtečka, Fotoaparát isocell, Las, F +, Čínská firma, Sam, Vegas, Koncová cena, První smartphone, Samsung, Zrychlené nabíjení,