O MMS rámečky s novými pravidly + vyhlášení a galerie

Dnes si kromě vítězné fotografie můžete prohlédnout i okruh těch nejlepších snímků, ze kterých jsme vybírali, ale na vrchol se nedostaly.
Kapitoly článku

Po dvou dnech soutěžení, řadě připomínek a bohužel i řadě z internetu stažených fotografií, které soutěžící vydávali za své, jsme se rozhodli pro další soutěžní dny pozměnit pravidla. Některé body jsou nové, jiné jsou pouze připomenutím základních pravidel morálky a duševního vlastnictví.

  • Nadále je možné posílat pouze fotografie pořízené mobilem (ověřovat budeme podle EXIF), následné úpravy v počítači jsou povolené
  • S fotkou může soutěžit pouze její autor (toto pochopitelně hromadně neověříme, ale vítěz bude v případě pochybnosti vyzván, aby dokázal autorství)
  • Fotky jsou veřejně vystavovány, ze soutěže proto bude vyřazena veškerá pornografie a vyloženě nechutné snímky
  • Z jedné SIMkarty může být až do konce soutěže (poslední kolo je v neděli 10. ledna) odesláno maximálně 10 fotografií (s překročením tohoto limitu budou všechny fotografie poslané z tohoto čísla vyřazeny)

Ostatní zůstává stejné. Fotografii stačí vložit do MMS a poslat na číslo 774 204 716. Je nám lhostejné, jestli bude MMS odeslána z mobilního telefonu, nebo třeba zadarmo z VodafoneParku (info zde). MMS fotorámeček Vodafone se SIMkartou pošleme autorovi toho snímku, který se bude reakční porotě líbit nejvíce. Co den, to jeden rámeček.

A ještě malý tip: fotka do MMS může mít až 300 kB. Do tohoto objemu dat se vejde docela velký a pěkný obrázek, je tedy trochu zbytečné posílat "ikonky" o rozměrech 100 × 100 pixelů. Displej fotorámečku Vodafone umí zobrazit 800 × 480 obrazových bodů (takže mu více sluší obrázky orientované na šířku).

Středeční finalisté

Klepněte pro větší obrázek 
Jeden z kolegů trval na tom, že chce do dalšího kola posunout tuto fotografii. Když jsme se ptali proč, řekl, že kvůli silné kompozici a letadlu na nebi
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Roztomilá mláďata nemohou chybět
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Fotovtípky (ten poslední z českého prostředí)
Klepněte pro větší obrázek 
Dokonalé barvy
Klepněte pro větší obrázek 
Berušky, co se měly rády
Klepněte pro větší obrázek 
Tomu říkáme zachycený pohyb
Klepněte pro větší obrázek 
Dřevění, přesto jako živí
Klepněte pro větší obrázek 
Věřili byste, že tato fotografie pochází z mobilu? Vlastně jsou to dvě fotky a pak jejich dlouhé lepení dohromady ve Photoshopu... 

Vítěz MMS fotorámečku Vodafone

Dnes se sešlo několik opravdu skvělých snímků, můžete je vidět výše, vyhrát ale může pouze jeden. S kolegy jsme se shodli na tomto podzimním lístečku. Podobně jako včera, i dnešní vítězná fotografie má k technické dokonalosti daleko. Získala si nás ale atmosféra snímku, jeho barvy, kompozice a práce s hloubkou ostrosti. Vítězi gratulujeme, SMSkou jsme jej vzbudili a na výhru upozornili ještě teď po půlnoci.

Klepněte pro větší obrázek

Galerii čtvrtečních soutěžních fotografií najdete ve dalších kapitolách tohoto článku (fotky průběžně doplňujeme ručně jen několikrát denně). Budeme rádi, když nám v diskuzi napíšete, které obrázky vás zaujaly (do formuláře je možné vložit odkaz konkrétního obrázku).

Témata článku: , , , , , Rám, GAL, Pěkný obrázek, Nov, Malý tip, MMS, Vyhlášení,