O2 dává slevu nejen na 5G telefony. Vybírat můžete mezi OnePlus a Xiaomi

O2 pokračuje ve své akci „Slevománie“, v rámci níž poskytne slevu ve výši maximálně 2 160 Kč na vybrané smartphony, včetně těch s 5G konektivitou. Nákup probíhá na webu operátora a není nijak vázán na pořízení tarifu nebo jiných služeb. Akce trvá do 23. května a vztahuje se na vybrané modely značek OnePlus a Xiaomi.

Nejvyšší uvedená sleva se vztahuje na vlajkový smartphone OnePlus 9, jehož běžná cena je přes 19 tisíc korun. Model střední třídy téže značky OnePlus Nord 5G je levnější o 1 080 Kč, po slevě 720 Kč se jedním z cenově nejdostupnějších 5G telefonů stává OnePlus Nord N10 5G. Loňský model vyšší střední třídy Xiaomi Mi 10T 5G zlevnil o 1 940 Kč. Ve slevě jsou i některé další modely bez 5G konektivity, jejich ceny naleznete v tabulce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Další kampusová síť vznikne v areálu ČZU. T-Mobile použije 5G SA technologii

Témata článku: Oneplus, Redmi, Xiaomi, , , , , , , , Model, Telefon, Operátor, Sleva