O2 definitivně ruší Benefit, zbyl jen Extra (doplněno)

Věrnostní program kyslíkového operátora Benefit definitivně končí, nahradí ho zcela odlišný projekt jménem Extra. Do něj se budou moci zapojit úplně všichni zákazníci včetně předplacenkářů (ti už ale svůj Benefit měli dřív), majitelů pevných linek a datových SIM karet. O ukončení budou stávající zákazníci informováni buď dopisem nebo textovkou. Dle operátora je hlavním důvodem ke zrušení stávajícího Benefitu fakt, že společnost chce oslovit širší skupinu svých zákazníků. Koncepce moderních věrnostních programů prý dnes stojí spíše na klubovém přístupu, vytváření komunit a nabídky speciálních výhod.


Zazvonil zvonec a s Benefitem je konec. Ale stejně, kdo si mohl dovolit „koupit“ některou z odměn když je operátor permanentně zdražoval.

Projekt O2 Extra už funguje delší dobu, přičemž v jeho rámci můžete získat vstupenky na různé akce nebo slevy u partnerů. A ještě jedna podstatná informace pro stávající zákazníky. Ti budou do Extra přeregistrováni k 23. březnu 2009, takže pokud máte nějaké body, můžete je do konce měsíce utratit. Jinak propadnou. Více informací o programu Extra se dozvíte na adrese www.o2extra.cz. Já bych snad jen dodal že odepsání Benefitu je mrzuté, stejně jako bylo mrzuté každé z mnoha posledních znevýhodnění programu.

Ještě za dob Eurotelu neměl Benefit konkurenci a vystihoval přesně slovo „věrnostní“. Zákazníci operátora totiž byli za svou věrnost pravidelně odměňováni, přičemž nastřádat si body i na hodnotnější odměnu nebo nic z říše fantazie, což se bohužel dnes říci nedá. Tak či onak, seznam odměn a jejich bodové hodnoty lze najít zde, ověření počtu vašich bodů zase tady. Převádět na jiné číslo můžete násobky pěti set bodů.

Doplněno: Ze zdrojů blízkých operátorovi jsme se dozvěděli, že s nespokojeností zákazníků a stížnostmi se počítá. Emoce ovšem hodlá operátor uklidňovat rozdáváním blíže neurčených pozorností. Dá se ovšem předpokládat, že ty budou především pro zákazníky s vysokou útratou a hlavně firmám, jelikož zákazník s útratou do tisícovky měsíčně v podstatě žádné body stejně nasbírat nemůže, a tak ho zrušení Benefitu nemusí trápit. Rozdávat se ale budou hlavně takové služby, které operátora skoro nic nestojí.

Diskuze (65) Další článek: Koncept Motorola KRE8: hudbu přehrává i tvoří

Témata článku: , , Podstatná informace, Datový sim, Benefit, , Extra, Def