O2 karty se 100% bonusem mají několik háčků

Číst podrobné podmínky se vyplatí. K vánočním SIM O2 sice dostanete 100% bonus, ale moc si jej neužijete.

Dostanete 100% kreditu navíc...

V průběhu minulého týdne jsme přinesli bleskovku o nových předplacených SIM kartách O2 z nové vánoční edice. Na těchto kartách je přednastaven tarif O2 TXT a po prvním dobití v minimální výši 300 Kč dostanete 100% kreditu navíc (do maximální výše 1000 Kč).

Vánoční SIM karty lze zakoupit v e-shopu, značkových prodejnách a také formou zákaznické lince O2 na telefonním čísle 800020202. Každá karta obsahuje kredit ve výši 50 Kč s registrační kartičkou na stejnou částku, prodejní cena je 95 Kč. Nabídka platí do konce roku.

Tip: Podrobnosti o veškeré Vánoční nabídce operátora O2 najdete v našem podrobném článku.

...ale má to háčky

Vánoční nabídka rozhodně není špatná, tedy na první pohled. Zákazník v podstatě dostane 50% slevu na služby. Je ale vhodné nahlédnout do podrobných podmínek, které se vztahují k této vánoční edici předplacených O2 karet.

První vadou na kráse je to, že jakmile vám bude přičten bonusový kredit, tak až do jeho vyčerpání nemůžete využívat služby obsahu, zejména služby třetích stran či audiotextové služby (telefonní čísla s předvolbou 906), ani využívat prémiových čísel. A to se občas hodí.

V podmínkách je dále uvedeno, že těchto „zakázaných“ služeb nemůže zákazník využívat ani poté, co bonusový kredit vyčerpáte. Služby třetích stran budou dostupné až od 1. února 2008.

Další nepěkná poznámka uvedená v podrobných podmínkách uvádí: jestliže po dobu 90 dní nebudete aktivně využívat předplacených služeb, O2 si vyhrazuje právo bonus odebrat.

Další body v podmínkách lze chápat jako nutnou obranu před zneužitím zvýhodněné nabídky.

Každý zákazník může zakoupit maximálně 5 kusů karet z vánoční edice s tarifem TXT. Bonusový kredit bude zákazníkovi přičten nejpozději do 24 hodin po dobití a nesčítá se s jinými bonusy na dobití a rovněž se za něj nepřičítají body do věrnostního programu O2 Benefit.

Se spekulanty operátor vyběhl i v případě přechodu na paušální služby. Kdo si myslel, že snadno přijde ke kreditu zadarmo, který si následně nechá odečítat z měsíčního vyúčtování, pohoří. Nevyčerpaný bonusový kredit nebude v případě přechodu na paušální tarif započítán do měsíčního vyučtování služeb.

Jestliže dojde k porušení podmínek, tak si O2 vyhrazuje právo odebrat zákazníkovi zbytek 100% bonusu a zároveň odečíst částku, která byla použita v rozporu s těmito podmínkami, z kreditu na O2 kartě zákazníka.

Zlo je někdy nutné

Zabraňovat zákazníkům ve využívání služeb třetích stran je poněkud neobvyklé. Pokud si chystáte „nakoupit“ vánoční MMS pohlednice, zasoutěžit si, koupit si hru do mobilu nebo využít nějakých zpoplatněných služeb, vánočním O2 kartám se raději vyhněte. Další omezení operátora lze pochopit s ohledem na českou vypočítavost. Stačí si pročíst diskuse pod články nebo fórum, kde se zpravidla řeší, jak dočasné bonusy co nejvíce „vydojit“. Každopádně je vhodné nepřehlížet podrobné podmínky služby.

Diskuze (42) Další článek: Garmin chystá podrobnou turistickou mapu Beskyd

Témata článku: , , , Karta, Hack