O2 má nový tarif pro mobilní internet. Zn.: bez závazků

Koupíte si balíček a sami se rozhodnete, kdy jej využijete, kdy se připojíte. Po dobu 24 hodin pak můžete surfovat, co hrdlo ráčí.

Telefónica O2 rozšiřuje portfolio datových služeb o O2 Předplacený mobilní internet. Pozor, neplést s „internetem v mobilu“, v terminologii O2 je „mobilní internet“ určen k bezdrátovému připojení počítače. Všichni zákazníci O2 mají od 1. června 2010 možnost pořídit si mobilní internetové připojení formou předplaceného kreditu. Služba je určena to pro ty, kdo se nepřipojují k internetu pravidelně, a proto se nechtějí vázat.

O2 Přeplacený mobilní internet

Služba umožňuje svobodný přístup k internetu bez nutnosti vázat se smlouvou a pravidelným paušálem. Je dostupná ve čtyřech variantách podle počtu zakoupených denních balíčků. Denní balíček je blok o délce 24 hodin, v jehož rámci se pak může libovolně připojovat a odpojovat. Během tohoto intervalu má uživatel k dispozici 500 MB dat, po překročení této FUP hranice dojde ke zpomalení rychlosti na 32 kb/s.

Denní blok je odstartován prvním připojením přes modem (pozor, v základu je nastaveno, že se modem připojí k internetu hned po zasunutí do počítače). Balíček je možné použít pouze během dvou měsíců od data jeho aktivace. Tzn. když si předplatím balíček 5×1 den, tak se musím připojit v pěti různých dnech do dvou měsíců, jinak mi zaplacené jednotky propadnou!

BalíčekCena
1 den50 Kč
5x 1 den200 Kč
10x 1 den350 Kč
30x 1 den900 Kč

Mobilní internet ve dvou variantách

scr2010-05-19 12_06_07.png

  • O2 Mobilní internet - sada

Tuto sadu tvoří předplacená SIM karta s 5 týdny internetu zdarma v kombinaci s USB modemem Huawei E1750. Sada O2 Mobilní internet stojí 995 Kč a je možné ji zakoupit prostřednictvím všech O2 prodejních kanálů. Instalace služby je velmi jednoduchá. Stačí vsunout modem do USB portu počítače, který sám spustí průvodce instalací. Pak již stačí kliknout na ikonu O2 průvodce připojením. Modem má i slot na microSD kartu (max, 8GB) takže může sloužit také jako USB-paměť.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
  • O2 Mobilní internet - karta

Předplacenou datovou kartu mohou zákazníci pořídit i samostatně, a to za cenu 95 Kč. K dispozici je na značkových prodejnách O2. Její součástí je kredit v hodnotě 50 Kč, odpovídající jednomu dni připojení zdarma. Karta může být vložena také do notebooku s integrovaným 3G modemem.

Klepněte pro větší obrázek

Ovládání a dobíjení

Období bezplatného internetu vždy začíná předaktivovaným týdnem zdarma, podmínkou čerpání dalšího období je registrace na speciálních webových stránkách www.O2pripojse.cz. Tento web slouží také pro nákup denních balíčků, přehled o čerpání služeb a pro dobíjení kreditu. Veškeré potřebné informace zobrazí jen při připojení přes SIM kartu O2. Zákazník si webovou adresu nemusí pamatovat, otevírá se automaticky po připojení k internetu.

Kartu lze dobíjet standardními způsoby prostřednictvím bankomatů, internetového bankovnictví nebo Sazka terminálů. Dobíjecí kód zákazník zadává na www.O2pripojse.cz. Po prvním dobití má možnost zpřístupnit si na kartě také hlasové služby.

Poznámky z tiskové konference

  • Služba bude spuštěna k 1. červnu, už dnes ale startuje pilotní provoz.
  • O2 Předplacený mobilní internet je možné “přidat” i na stávající SIMkartu s hlasovým paušálem, platby jsou pak přesměrovány na běžné měsíční vyúčtování.
Diskuze (72) Další článek: 3G síť O2 se rozrůstá. Po krajských městech už i okresní

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Mobil, Pro +, Tarif, Svobodný přístup, Nový tarif, MOBI, Nov