O2 Navzájem: volání zdarma až na 6 čísel za dvě stovky

S novou službou můžete volat jak se vám zlíbí, stačí si najít kámoše s O2, kteří do toho půjdou a měsíční paušál jim nebude proti srsti. Rodiny budou volat za polovic.

Volání „zdarma“ za paušální poplatek mezi skupinou čísel v dnešní době frčí, a tak se zajímavou nabídkou v této oblasti nechce zůstat pozadu ani O2. Nabízí sice NEONové tarify s neomezenou službou, ale je u tarifů pod XL více či méně časově omezena a co na plat, většinou potřebujeme volat takříkajíc ve špičce.

Od 15. října se otevírá poměrně zajímavé řešení z kuchyně kyslíkového operátora, který nabídne službu Navzájem. Pod tímto názvem, který už byl použit pro jeden z možných bonusů pro fixní zákazníky, se skrývá neomezené volání až na šest čísel ve vlastní síti jen za 200 Kč měsíčně. Ale pozor, paušál musí solidárně platit každý ve skupině.

Bylo nás sedm

„Se službou O2 Navzájem nabízíme zákazníkům možnost komunikovat se svým okolím nepřetržitě kdykoliv během dne, kterýkoliv den v týdnu. Každý člen skupiny platí stále stejný měsíční paušál bez ohledu na počet členů ve skupině, tzn. čím více lidí si ve skupině volá tím se služba stává pro každého z nich výhodnější. Poplatek platí každý sám za sebe, což je fér hlavně při volání s přáteli,“ říká Jan Karas, ředitel pro segmentový marketing operátora.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Domluvit se můžete třeba se svými spoluhráči z fotbalu

Tento způsob účtování operátorovi určitě schvaluji a ono platit za volání šesti lidem dvě stě korun není vůbec špatné. Skupinu až sedmi čísel může založit jen paušálista, ale zapojit se do ní mohou i majitelé předplacených karet. O2 deklaruje, že Navzájem si můžete aktivovat s většinou současných ale i starších tarifů a ještě jedna důležitá věc - každý může být zakladatelem nebo členem pouze jedné skupiny. Takže oněch sedm čísel si nutně musí volat vzájemně.


volambaner.jpg

Čtěte také: O2 přináší nový NEON L+ a zvýhodňuje NEON XL

Zákazníci s NEON XL dostanou za stejné peníze 200 minut měsíčně navíc a do portfolia přibude tarif s paušálem za 950 Kč s nižší sazbou a více minutami.


Dobrou zprávou je, že bezplatné volání nemá vliv na paušální minuty či kredit, což třeba u Volej domů neplatilo. Aktivace i deaktivace služby je zdarma, ale všechny možné operace jako založení skupiny, přidávání nových členů, odebírání členů, atd. je nutné provádět ne příliš komfortně přes SMS, protistrana vám totiž souhlas se zapojením se a placením paušálu musí potvrdit. Paušálním zákazníkům je poplatek účtován měsíčně, zákazníkům s předplacenou O2 kartou pak jednou týdně formou odečítání z kreditu.

Služba Navzájem Navzájem Start
Měsíční paušál od každého člena 200 Kč* 50 Kč
Vzájemné volání zdarma 2,50 Kč
*Do konce roku 2009 platí 50% sleva na první tři měsíce, čísla pod jedním zákaznickým účtem platí 100 Kč

Další výhoda je určena zejména pro rodiny, ty totiž mohou na vzájemném volání ušetřit nemalé peníze. Stačí mít čísla na pod jedním zákaznickým účtem (dostávat společné vyúčtování) a za neomezené volání zaplatí jen 100 Kč za číslo, celkem tedy může až sedmičlenná rodina telefonovat navzájem za sedm set korun měsíčně. A pokud zakladatel skupiny zároveň využívá některou ze služeb internet ADSL nebo O2 TV může spolu s jedním členem na společném vyúčtování volat zcela zdarma.

Promo vábnička

Aby operátor zákazníky trochu navnadil, poběží do konce letošního roku promo akce na 50% slevu z měsíčného paušálu na první tři měsíce. Pokud si tedy službu aktivujete než započne novoroční ohňostroj, může každý člen skupiny ušetřit 300 Kč na měsíčních paušálech.

Start se nevyplatí

Pro méně náročné telefonisty je služba k dispozici také ve variantě Start. Ta funguje na osvědčeném principu „nechci slevu zadarmo“ a za 50 Kč měsíčně si můžete zaplatit sazbu 2,50 Kč za minutu opět až na šest dalších čísel. Princip je tedy stejný. Snadno si ale můžete spočítat, že startovací verze se vám nevyplatí už od jedné provolané hodiny ve vaší skupině měsíčně. Takže na tuto variantu doporučuji zapomenout, těch 60 minut totiž hravě provoláte za jeden večer.

Diskuze (64) Další článek: O2 v říjnu zdražuje polovinu portfolia svých mobilů

Témata článku: , , , Sto, Žďár, Volání, Důležitá věc, Jedna věc, Nový člen