O2 představuje Nejbližší: výhodné volání až na pět čísel

Do vlastní sítě a na pevnou voláte jen za paušál, minuta do cizí sítě vyjde na 1,50 Kč a volat lze i na Slovensko. Jak vypadá Mých 5 v podání O2? Čtěte dále a uvidíte.

O2 přichází s novou službou, která v jeho portfoliu citelně scházela, jde o zvýhodněné volání až na pět čísel za paušální poplatek. Takových Mých 5 v podání kyslíkového operátora, se kterým můžete krom domácích pevných a mobilních sítí volat i na Slovensko. U O2 se ale poučili z „chyb“ T-Mobile a Vodafone, kteří v minulosti nabízeli volání do cizích sítí opravdu jen za paušální poplatek a služby posléze stopli, jelikož jim je zákazníci „nadužívali“ a ubírali jim z jejich skromných zisků.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud už šílíte z astronomických účtů vaší drahé polovičky hodiny klábosící s kamarádkami, pak se vám Nejbližší zalíbí

V podání O2 se novinka jmenuje Nejbližší, aktivovat si ji mohou paušálisté i majitelé předplacených karet (ti platí za službu týdně). A nyní k cenám, platí se paušál plus minutová sazba. Za volání do vlastní sítě či na pevnou linku v tuzemsku, neplatí už zákazník nic navíc, hovory do ostatních mobilních sítí u nás vyjdou na 1,50 Kč za minutu. No a za volání na Slovensko pak jestě 3 Kč/min navíc. Prostě naprosto klasické nechci slevu zadarmo.

Slováci volají k nám bez extra poplatků, my si připlatíme

Možná není tak úplně od věci, že opačně, tedy slovenské O2 při volání do nejen ČR účtuje všem svým zákazníkům úplně tu stejnou sazbu jako za domácí hovor zcela bez extra poplatku. My jsme ale specifický trh, takže si připlatíme.


České O2 vymýšlí extra poplatky, slovenské O2 účtuje domácí ceny za volání nejen do ČR, ale i do Rakouska, Polska, Maďarska, Irska a Velké Británie

Paušály jsou následující: za jedno číslo dvě stovky měsíčně, za dvě až tři pak 260 Kč a tři až čtyři čísla pak 300 Kč. Jak už bylo napsáno výše, vybírat můžete všechna čísla u nás a u našich východních sousedů. Je pak samozřejmě hloupost mít ve skupině buď dvě nebo čtyři čísla jelikož za tři, respektive pět čísel zaplatíte stejně (viz tabulka).

Službou Nejbližší chceme zákazníkům O2 usnadnit kontakt především s rodinou a přáteli. Nezáleží přitom, jestli jsou u O2, u jiného operátora nebo žijí na Slovensku. Ve všech případech naši zákazníci díky nové službě ušetří," uvedl k novince Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

Klasická klasika: nechci slevu zadarmo

Abych ještě doplnil první větu, O2 má už pár let v nabídce službu Navzájem, která měla plnit potřeby komunitního volání. Ale kvůli vysoké ceně, kdy skupina sedmi lidí dohromady za neomezené volání zaplatí 1 400 Kč, ji používal málokdo. Vlastně jen zákazníci s připojením na doma, kteří si v rámci bonusu volají zdarma mezi dvěma čísly.

Ale zpět k Nejbližším. Čísla ve skupině si můžete každý měsíc jednou zdarma změnit, aktivace služby probíhá přes SMS. Možná to někdy půjde i přes portál Moje O2, ale zatím je třeba zaslat bezplatnou SMS na číslo 999111 ve tvaru NEJ číslo1 číslo2 číslo3 číslo4 číslo5. Odebrat některé z vybraných čísel, případně celou skupinu, lze opět bezplatnou SMS ve tvaru NEJ D.

Není moc snadné a pohodlné už vůbec, operátor vám ale dá na první měsíc alespoň 50% slevu na paušál. Tedy pokud si službu aktivujete do konce ledna 2012. Novinku si můžete aktivovat od 3. října 2011, tedy za deset dní. Přehled cen přikládám v tabulce níže:

PoplatekZvolená čísla
12 až 3 čísla4 až 5 čísel
měsíční poplatek pro paušální tarify200 Kč260 Kč300 Kč
týdenní poplatek pro předplacenou kartu50 Kč65 Kč75 Kč
průměr za 1 číslo ve skupině za měsíc200 Kč130, respektive 87 Kč75, respektive 60 Kč

Volání na zvolená číslaminuta volání
do sítě O2 a na pevné linky v ČR0 Kč
do ostatních sítí v ČR1,50 Kč
na mobilní čísla a pevné linky na Slovensku3 Kč

Diskuze (39) Další článek: Nokia 700: subtilní baletka Belle [video]

Témata článku: , , , , Volání, Aktivace služby, Pře