O2 přidá mladým do tarifu až 5 GB. 20 GB je k mání pro všechny jen za registraci

  • 20 GB nabízí operátor všem už za registraci
  • Musíte být mladší 27 let a mít ten správný tarif
  • S tarifem [:kůl:] lze mít 7 GB za pětistovku měsíčně

O2 nabízí mladým do 27 let více dat. Každý měsíc si díky Datomatu a plnění úkolů mohou přijít až na 5 GB navíc. I tato nabídka má háček, lze ji využít jen ke třem tarifům. Ten nejlevnější stojí 499 Kč se smlouvou na dva roky - jde o tarif [:kůl:] 2 GB, který je určen opravdu jen mladým do 27 let. Pokud splňujete věkové kritérium, můžete mít data navíc i s tarifem Free CZ (749 Kč měsíčně) a Free Evropa (1 199 Kč měsíčně), které si může aktivovat každý.

„Studentský“ [:kůl:] za pětistovku si své zákazníky díky Datomatu jistě najde, ale těžko říct kolik mladých je schopno a ochotno připlatit další stokoruny za některý ze dvou nejdražších tarifů Free. Tak či onak, pro prvních 20 GB se stačí registrovat na datomat.cz. Registrace je rychlá, jen myslete na to, že vám musí být méně, než 27 let.

Klepněte pro větší obrázek
Datomat bude mladým sloužit jako databanka. Zde si také navolí objem čerpání (obr.: datomat.cz)

O2 myslí i na zákazníky konkurence. Do Datomatu se může přihlásit kdokoli, kdo splňuje věkovou podmínku a stejných 20 GB dostane ihned za registraci. Platnost dat je půl roku, čili pro jejich úplné vyčerpání je třeba do dvou měsíců přejít k O2 (4 měsíce čerpání), jinak propadnou. Podmínky najdete zde.

Další gigabajty budou za plnění úkolů

Možností, jak získat další data bude vícero, třeba skrz tzv. datové brány, kterých bude v ČR přes 10 tisíc. Mají být na hradech a zámcích, na rozhlednách, v muzeích, v knihovnách, parcích, atd. Všechny datové brány najdou zákazníci v mobilní aplikaci Datomat, která bude od 10. září dostupná pro Android a iOS.

Další možností pro získání dat bude třeba přihlášení projektu do neziskového programu na podporu komunity v rámci programu SmartUp od Nadace O2, různé sportovní aktivity jako účast na maratonu v rámci Run Czech nebo hraní vybraných online her.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekRegistrovat se můžete i s číslem konkurence. O věku ale nemá smysl lhát... (obr.: datomat.cz)

Nasbíraná data se budou zákazníkům střádat v Datomatu a jejich platnost bude šest měsíců. Z nastřádaných dat si mladí mohou každý měsíc ke svému tarifu přidat až 5 GB. V praxi to znamená, že pokud zákazník během října v rámci svých aktivit nasbírá 18 GB mobilních dat, může například využít 5 GB v prosinci, 3 GB v lednu, 5 GB v únoru a 5 GB v březnu.

Datomat se konečně trochu rozjel, během léta přidával jen 50 MB za kód z víčka půllitrocé Coca-Coly. Doufejme, že více dat začnou přidávat i T-Mobile s Vodafonem.

Přejdete kvůli Datomatu na tarif O2 [:kůl:]? 

Diskuze (28) Další článek: Samsung spustil Cash back pro Galaxy S7 a S7 Edge. Akce pro „áčka“ je prodloužena

Témata článku: , , , Hradec, Rozhledna, Tarif, Knihovna, Kritérium, Mání, Pro +