O2 spouští 5G. Testovat můžete i vy, stojí to korunu a aktivace je jednoduchá [NÁVOD]

S prvním červencem O2 spouští veřejné testování první české 5G sítě. Pokrytí má v částech Prahy a Kolína, potřebujete správný telefon od Samsungu, SIM od O2 (může zůstat stávající), musíte mít aktivní datový tarif s objemem minimálně 4 GB měsíčně (NEO Zlatý a Platinový, FREE+ Bronzový, Stříbrný a Zlatý). Pak už zbývá jen aktivovat test v Moje O2, to nejlépe uvidíte na screenshotech v galerii.

Zákazník se přihlásí do samoobsluhy Moje O2, zvolí si službu, u které chce 5G aktivovat. Zvolí „Doplňkové služby“, v jejich nabídce zvolí „Nejrychlejší 5G internet na zkoušku“ a volbu potvrdí. To je celé.  

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (18) Další článek: Konečně odpověď na AirDrop! Google vypustil betaverzi Nearby Sharing

Témata článku: , , , , Návod, NEO + Zlatý, Aktivace, FREE + Bronzový, Internet, Aktiva, Praha, Kolín, Datový tarif, Stříbrný