Obchodování online klidně i přes mobil: Znáte platformu eToro?

Rádi byste vyzkoušeli obchodování online? Proč ne? Podmínky jsou dnes více než komfortní a využít je možné spousty různých platforem, které stojí za to.

Naším tipem je eToro. Právě tento velmi oblíbený a známý CFD broker se může pochlubit spoustou inovativních funkcí. Za zmínku stojí minimálně funkce kopírování ostatních obchodníků. Po světě má eToro miliony uživatelů. Obchodují se spoustou různých aktiv. Pokud eToro neznáte, nebo víte jen o názvu této platformy, jste na správném místě. V následujících řádcích se na tohoto brokera podíváme mnohem podrobněji, a to z mnoha úhlů pohledu.

Jak funguje obchodování na eToro?

Platforma eToro je z hlediska fungování poměrně jednoduchá. Základní princip představují CFD kontakty. V podstatě uzavíráte smlouvu s brokerem, která se týká vyplacení rozdílu ceny, nikoliv aktiv samotných. Umožněny jsou také spekulace o nárůstu nebo poklesu ceny instrumentu. Na eToro se mimo jiné obchoduje také s indexy, komoditami, měnovými páry nebo ETF. S tuzemskými akciemi nebi měnovými páry v korunách se ale nesetkáte.

Historie eToro

K založení společnosti eToro došlo již v roce 2007. Jedná se o seriózní společnost, jež působí ve více než 140 zemích celého světa. Mimo jiné je regulována úřady po celém světě včetně známé britské společnosti FCA. Licenci udělenou Českou národní bankou drží eToro od roku 2010. Je třeba také říct, že peníze klientů této společnosti jsou odděleny od samotných finančních prostředků společnosti a vyznačují se také pojištěním proti úpadku brokera, a to až do výše 20 000 eur. O eToro si lze přečíst i spousty zajímavostí na internetu. Podívat se na ně můžete třeba na Moneyo.cz.

Zákaznická podpora s otazníkem

Obchodníci v České republice budou jistě rádi, že nabízí platforma eToro kompletní překlad do mateřského jazyka. Nějaké ty chybičky jistě najdete, přesto je mnohem výhodnější číst si různé informace takto než v cizích jazycích. Jen byste měli vědět, že češtinu nepodporuje zákaznická linka. Jinak je také zákaznická podpora samotnou komunitou investorů vcelku často kritizována. Mohou za to nejčastěji pozdní reakce. Často se vše řeší pouze emailem, i když by měla být k dispozici online 24 hodin denně.

Začít můžete s virtuálními penězi

Jasně, na počátku si není jistý nikdo, a tak se vyplatí vyzkoušet si prostředí eToro pouze s virtuální měnou bez jakéhokoli rizika. Registrace do obchodní platformy je doslova expresní. Zadáte jen heslo, jméno, email a telefonní číslo. Profil už poté vyplňovat nemusíte. Ověřování totožnosti ani vkládání reálných peněz není nezbytné. Jinak se vyplatí si také přečíst některé zkušenosti s obchodováním. Učinit tak můžete třeba na Moneyo.cz.

Další článek: Google rezignoval na top třídu. Nové Pixely matou názvem a čarují s foťákem