Od vzniku App Storu vyplatil Apple vývojářům již astronomických 120 miliard dolarů

Obchod s aplikacemi a hrami App Store vznikl roku 2008. A od té doby jen vývojářům, kteří do něho posílají své aplikace hry, vydělal na 120 miliard dolarů. Tato suma je navíc již po odečtení 30% provize z transakcí, která jde americké společnosti do kapsy. Apple toto číslo uvedl během konání akce Apple Entrepreneur Camp, která od pondělka po čtrnáct dní probíhá v jeho Apple Parku.

Konference má za cíl blíže seznámit různé vývojáře s týmem inženýrů Applu a umožnit jim nejen lepší vzájemnou spolupráci, ale dbá na maximální pochopení technologií společnosti, zejména plnou optimalizaci čipu A12 Bionic, integraci Core ML či ideální využití platformy pro rozšířenou realitu ARKit. Také se zde pořádají konference o designu a marketingu točícího se kolem obchodu App Store. Samozřejmě nechybí ani různé doplňkové poradenství atd.

Tento „tábor“ by se měl konat každého čtvrt roku za účasti téměř dvaceti vývojářských studií. Pokud byste se jej chtěli zúčastnit i vy, můžete, jen musíte splňovat několik podmínek. Předně je třeba mít alespoň beta verzi nějaké aplikace a vaše společnost musí být založena nebo alespoň vedena ženou. K tomu je ještě nutné mít zástupce něžného pohlaví i na některé z předních pozicích týmu pro vývoj aplikací či her.

Program vývojářů a vstupenka na WWDC

Apple totiž chce k vývoji iOS titulů přilákat i ženy, a proto jim tímto nabízí plnou podporu. Vyjma samotné účasti poskytne každé přítomné společnosti i dva lístky na WWDC 2019 a doplňkové členství v programu Apple Developer Program po dobu jednoho roku. A to není zrovna špatné, protože jedna vstupenka na Worldwide Developers Conference stojí 1 599 dolarů (v přepočtu cca 36 tisíc korun). Abyste si ji navíc mohli pořídit, musíte se zúčastnit náhodné loterie. Počet míst je totiž omezený (zhruba 5 tisíc).

Prvního Apple Entrepreneur Campu se účastní studia, která mají na svědomí aplikace, jako jsou: Bites od Warehouse Apps, Camille od Ohhh, CUCO: Lembrete de Medicamentos od CUCO Healt, Deepr od Mental Mobile, Hopscotch od Hopscotch Technologies, LactApp od LactApp Women Health, Pureple od Iceclip, Statues of the La Paz Malecn od Estudio Chispa, WeParent od FamTerra a Seneca Connect od studia Seneca Women. Více informací najdete na oficiálních stránkách společnosti Apple zde.

Zdroj: AppleInsider.com

Diskuze (19) Další článek: Bluetooth 5.1 má zlepšit navigaci uvnitř budov. Zařízení budou znát směr přenosu

Témata článku: , , , , Apple vývoj, Developer Conference, App Storů, Apple Developer, CUCO, Suma, Studium, Tým inženýrů, Miliarda dolarů, Dolar, Pohlaví, Aplikace, ARki, Provize, PAI, Transakce, Apple Developer Program, Vývojář, App Store, Astronom