Odrazilo se Sony ode dna? Mobilní divize smazala ztrátu, na oslavy to ale stále není

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 25

Názory k článku

06. 02. 2020 07:15

Jiří Drunčík: Mám menšiu sestru Xperia 5 a vo všetkom s Tebou súhlasím. Dokonca si Xperia lepšie poradila z nočnou scénou ako Huawei p20 pro ktorý tiež vlastním takže na porovnanie som mal veľa možností .Každopádne Sony si vybralo správnu cestu a dúfam že sa konceptu Xperia 1 a Xperia 5 bude držať aj naďalej lebo u mňa dosialo že veľa krát mám pocit ako keby som mal v ruke Xperia 5 compact Dve veci ktoré by som upravil.Tmavý rezim by som dal do čiernej a nie skoro čiernej a vstavaný kalendár je pre mňa veľmi neprehľadný inak všetko oki a už sa neviem dočkať predstavenia nových modelov.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
05. 02. 2020 15:07

No tak hlavně že mají ultranudloidní displej který jím pomáhá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 02. 2020 14:23

Tak zrovna power managment je devizou pořád, s X1 vydržím dva dny při střídmějším užívaní (net, netflix, fotky, hovory, zprávy, chat, mail, zapnuté wifi, gps, nfc, bt) vzhledem k baterii je to úctyhodná výdrž, některé telefony i s větší baterií tohle nedají. Voděodolnost je tu pořád, neotřelým designem oplývají Xperie snad pořád, nečekal jsem že i Xperia 1 může působit v ruce kompaktně ale je to tak. Ale ořezávání funkcí je pravdou, která mě štve snad nejvíce, Sony mělo vždy skvělé aplikace - jednoduché, elegantní, funkční a přehledné (což neda říct o balastu huawei či xiaomi). Zaříznutí aplikací jako např. klávesnice xperia, kalendář, xperia domů, video, schémata, zprávy, a kupu dalších, k tomu přejmenování aplikace walkman na hudba a oříznutí aplikací náčrt, lifelog a mnoho dalších, společnosti rozhodně nepomohlo a ubyla velká část uživatelů. Je fakt že foťáky nejsou nic extra ale fotky jsou pěkné i ostré, nic extra jim nechybí, mají věrné barvy, noční fotky vypadají skvěle, dobře vypadají i portréty a i videa jsou pěkná s kvalitnim zvukem (při natáčení jedné mojí kamarádky, která je djka a kde bylo při jejím vystoupení spoustu různých světelných efektů si Xperia vedla mnohem lépe než třeba samsung s10+) ale na špičku zatím ztrácí v jiných oblastech jako HDR a elimanace šumu, ale nemyslím si, že to je proto, že Sony neumí software, protože software udělat umí, viz profesionální stroje Alpha, ale spíš proto že nechce a nebo nemůže, je to přece největší dodavatel mobilních fotočipů a kdo ví, jaké smlouvy má s jinými výrobci.
Ze začátku, když jsem rozhodoval co si koupit za telefon (vždy jsem byl fanda Sony), jsem se poohlížel po jiných značkách, protože mě sony moc nepřesvědčilo a cenovka taky nebyla zrovna příjemná, když můj kamarád donesl xiaomi mi 9, vyzkoušel jsem a řekl jsem si: to prostředí je fakt šílená hrůza, zbytečné a nedotažené funkce, k tomu reklamy v systému a navíc xiaomi opovrhuje sloty na paměťové karty, a to ja nepreziju, nahrávání slowmotion videí po vzoru Xperií na Xiaomi bylo uděláno tak nehorázně špatně a videa vypadaly příšerně a nepoužitelně, že bych se je bál sdílet i do soukromého alba na google fotkách, tak jsem si řekl ok Xiaomi teda ne, co Samsung a jeho galaxy, one ui nevypadá až tak zle, jen to prostě trochu více ždíme baterii, se silnější baterií to půjde přežít, některé vychytávky a spodní nabídky kvůli velkému displeji se mi docela líbily, jen tam je zase prostě díra v displeji a celkově prostředí působí nejednotně a přeplácaně a pomalými aktualizacemi, mě rovněž nepřekonal. Koukal jsem i na huawei ale kombinace snad nejhnusnějšího prostředí s podřadným kirinem, otřesným zahnutým designem a možnou absencí budoucích aktualizací mě odradila hned. U mě tedy nakonec zvítězil 4K displej, širokoúhlý objektiv s největším počtem stupňů, velké pixely hlavního fotočipu, design bez výřezu či díry v displeji, ochrana baterie (kterou teď momentálně zavádí one plus do nových strojů), vodě a prachu odolnost (tohle třeba chybí Xiaomi nebo oneplus), jedinečný displej s poměrem 21;9 (na netflix a filmy je to boží, hlavně když se v zaměstnání občas nudím), přizpůsobení funkcí velkému displeji (boční snímač, stažení notifikační lišty z půlky obrazovky, zmenšení zobrazovaného obsahu) a k tomu se na displej vleze opravdu hodně obsahu práce s dvěmi aplikacemi zároveň je na tomhle telefonu výborná, nenašel jsem ještě lepší, mit spuštěné 2 aplikace i s klávesnicí zároveň, a normálně s nimi pracovat jde bez jakýchkoliv potíží. Na menších displejích s poměrem stran 16/18:9 nešlo rozdělení obrazovky ani pořádně používat. Rovněž bych připsal výbornou výdrž na nabití a nečekaně má X1 často výdrž 6 až 7h (screen on time), výborný je také zvuk linoucí se ze stereo reproduktorů a ač jej dxomark zhodnotil hůř, nepřijde mi že by Xperia hrála hůř než ostatní. Výkon Xperie je také výborný v AnTuTu jsem dosáhl 450tisic bodů, což není vůbec špatné. Přesvědčilo mně i velmi rychlé LTE a rychlonabijecka s redukcí 3,5mm na usb v balení + klasická drátová sluchátka. Takže tak😆😃 dík ze jsem se mohl svěřit 😃😃😃

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
05. 02. 2020 11:33

Sony nedokazalo nabidnout nic navic oproti jinym znackam, jeji prodeje nikdy nebyly velke, ale levna cinska konkurence je nadobro dorazila. Nastesti Sony a LG nemaji mobily jako primarni byznys, ale kdo si dneska vzpomene na takove HTC?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
05. 02. 2020 09:43

Compacty už zřejmě zařízli natvalo, takže pro mne je Sony mrtvej Homolka

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
05. 02. 2020 09:03

No já si myslím že telefony jsou celkem dobrý vzhledově xperia 5 je pěkná ale ta cena to zabila navíc chybí bezdrátové nabíjení. Xperia 10 je cenou taky mimo ten telefon nemá nic navíc co konkurence v ceně do 5 tisíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
05. 02. 2020 08:31

Jejich problémy jsou všem dlouho známé (kolísavá kvalita fotografií - jsou největší výrobce fotočipů, ale narozdíl od ostatních nedokážou využít jejich potenciál), málo modelů, rozporuplný design, atd. Koupil jsem si nedávno na vyzkoušení Xperia 10 a na to, že stojí ofic. skoro 7.000,- Kč, tak hrůza: malý výkon, laguje, nesmyslné rozdělení on/off klávesy a čtečky otisků, fotky "naprd", pokud ho zatížím, tak baterie necelý den. Když porovnám s čínskou konkurencí (zkušenost Huawei, Xiaomi, Motorola), tak tam dostanu za méně peněz podstatně víc. Měl jsem dříve Ericsson, Sony, pak SonyEricsson a před pár lety po posledních zkušenostech se Sony smartphony přešel jinam, nyní mě Xperia 10 opět v tomto utvrdila. Lámu nad nima hůl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Sony ve spojení s firmou Erickson vyrábběla perfektní tlačítkové telefony. Hodně se prodával K750i, já jsem měla C702, ten jako první měl GPS. Tyto telefony byly odolné a měly pěkný vzhled. Telefon jsem měla asi 10 let, jen jednou jsem koupila novou baterii a nabíječku. Vloni jsem jej funkční darovala. Nemyslím si, že smartphone dosáhne životnosti 5 let.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

těm už ujel vlak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 02. 2020 00:10

Nadutost, nabubřelost a hrdost.... To je to, co táhne tychle japončíky v mobilní sféře ke dnu. Škoda jich, ale dobře jim tak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor