Oficiálně: Vodafone převezme UPC v ČR, Německu, Maďarsku a Rumunsku

  • Vodafone slibuje ty nejlepší služby a férový zákaznický přístup
  • Vodafone tak v ČR pod svá křídla stáhne milion zákazníků UPC
  • Operátor bude bez pochyb tlačit na slučování služeb pod jednu střechu

Česká pobočka Vodafonu dnes oficiálně oznámila, že „posílí konvergované služby spojením s UPC Česká republika“. Není to ale jen případ ČR, nadnárodní Vodafone Group se dohodla s Liberty Global na odkupu aktivit také v Německu, Maďarsku a Rumunsku v celkové hodnotě 18,4 miliardy eur (cca 470 mld. Kč).

UPC Česká republika je největším operátorem kabelových sítí v Česku s 1,5 milionem připojených domácností.

„V České republice toto spojení urychlí dostupnost konvergovaných služeb mobilních sítí, pevného vysokorychlostního připojení a kabelové televize. Pokrytí vysokorychlostními sítěmi nové generace společnosti Vodafone Czech Republic se tím rozšíří na 33 % domácností v České republice.“

Fúzí s UPC Vodafone logicky zamýšlí posílit svou pozici na trhu, jelikož tak pod sebe stáhne zhruba milion zákazníků UPC, kteří využívají pevný internet nebo televizi přes kabel. Sám obsluhuje 3,8 milionu mobilních zákazníků, časem se tak pravděpodobně dočkáme slučování mobilních a fixních služeb pod jednu střechu.

Benefity pro zákazníka s otazníkem

Slučování může mít mnoho podob, typicky levnější služby v balíčku, jako to dělá konkurenční O2 (sleva na tarif za internet na doma). Dalším trendem jsou rodinné balíčky mobil + internet + televize, které operátorovi přináší zajímavé tržby.

Klepněte pro větší obrázek
Názor z diskuze k dřívějšímu článku. Vyplní se černá prognóza?

Vodafone předpokládá, že transakce bude předmětem přezkumu a schválení ze strany Evropské komise a že k ukončení celého procesu dojde v polovině roku 2019.

Diskuze (10) Další článek: Google představil Android P. Největší novinky jsme shrnuli do 15 screenshotů

Témata článku: , , , , , , Vodafon Czech Republic, Transakce, Brzký článek, Vodafone Group, Česká republika, Německo, Nová generace, Celková hodnota, Mobilní služba, Euro, Vysokorychlostní síť, Liberty Global, UPC Česká republika, Pevný internet, Mad, Mobilní zákazník, Odkup, MADA, Kabelová televize,