Ohýbat se bude tentokrát dovnitř. Huawei Mate X2 přijde koncem února

I přes trvající potíže s americkými sankcemi nevzdává Huawei vývoj dalšího ohebného smartphonu. Po rozporuplných zkušenostech z první generace Mate X a jeho vyladěnější globální verze Mate Xs se čínský výrobce rozhodl změnit koncept a podobně jako Samsung u svých Foldů přesedlá na ohýbání displeje dovnitř konstrukce zařízení. Nový model Huawei Mate X2 bude představen už 22. února 2021.

Klepněte pro větší obrázek
Pozvánka na online premiéru Huawei Mate X2 | Zdroj: Huawei, Weibo

Vyplývá to z vizuálu, který firma vyvěsila na čínskou sociální síť Weibo. Na něm vidíme jen malý výřez displeje ohnutého dovnitř. Doprovodné informace hovoří o tom, že hybrid mezi tabletem a smartphonem má využívat procesor Kirin 9000, tedy poslední čipset vyrobený před zastavením dodávek amerických komponent pro dceřinou firmu HiSilicon.

Na novinku láká sám šéf spotřebitelské divize Huawei Richard Yu, který na svém osobním Weibo účtu říká, že Mate X2 „už nějakou dobu používá a že je plný překvapení“. Naopak bez většího překvapení bude nejspíš fakt, že nová skládačka bude uvedena opět pouze primárně na čínském trhu a její globální dostupnost je málo pravděpodobná. Zároveň by mohlo jít o první mobilní zařízení Huawei postavené čistě na vlastní platformě Harmony OS.

Diskuze (8) Další článek: Samsung na videu ukazuje největší novinky v grafické nadstavbě One UI 3

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Únor, Konec února, UNO, Displej, Weibo, Překvapení