OLED displej na Mate RS Porsche Design i do něj integrovanou čtečku otisků pro Huawei vyrobí LG

Možná vás při premiéře luxusního smartphonu Huawei Mate RS Porsche Design napadla otázka, kdo vlastně čínské firmě dodává technologii na odemykání telefonu čtečkou otisků umístěnou přímo do displeje. Funkčním prototypem takového řešení se totiž dosud prezentoval pouze americký Synaptics na smartphonu Vivo X20 Plus UD a nově též jeho nástupci Vivo X21 UD. Čtečce pod sklem mimochodem výrobce říká Clear ID a součástka má označení FS9500.

Huawei pro svůj Mate RS ale využil služeb jiného výrobce. Jak zjistil korejský portál etnews.com, komponenty dodává jihokorejské LG, a to jak v případě částečně zahnutého OLED panelu, tak i čtečky do něj integrované. Podle divize LG Display je Huawei pro firmu velmi důležitým partnerem, takže můžeme očekávat, že nezůstane pouze u jediné spolupráce na Mate RS.

Čtečky v displeji by se měly stát dalším krokem v přešlapování okolo správné a nejvhodnější polohy pro snímač otisků. Displeje se totiž při používání telefonu dotýkáme nejčastěji a umístění pod sklem je tudíž nejpřirozenější. Řešení LG je proti Synapticsu zřejmě v trochu méně pokročilé fázi, protože čtečka v displeji na demo vzorcích Mate RS ještě nefungovala. Telefonu se podle stránek Porsche Design posunula dostupnost až na květen, takže do té doby musí Huawei s LG technologii doladit.

Huawei Mate RS Porsche Design obsahuje čtečku otisků v displeji:

Diskuze (31) Další článek: Jak na chytrou domácnost. Poradí vám nový speciál Computeru

Témata článku: Huawei, LG, , , , , , , , , , Huawei Mate RS, ? Displej, Oled panel, Otisk, Správná poloha, Mást RS Porsche Design, Funkční prototyp, Mást RS, Pokročilá fáze, Pro +, Děs, Čínská firma, DESI, Čtečka