OnePlus 10 Pro to znovu zkouší s foťákem Hasselblad. Neumí s ním ale víc, než fotit věrné barvy

  • OnePlus 10 Pro navazuje na loňskou spolupráci s Hasselblad
  • Nabízí špičkovou výbavu v čele s nejlepším čipem od Qualcommu
  • Skvělému hardwaru odpovídá i vyšší cena.

OnePlus je zpět a my tu tentokrát máme jeho nejnovější vlajkový model OnePlus 10 Pro, na který jsme si u nás museli letos počat několik měsíců od čínské premiéry. Jde rovněž o první model, který začala firma odlišovat podle regionu. Někde má jiné nabíjecí výkony, někde dokonce jiný systém. Jak se novinka povedla?

OnePlus 10 Pro 128GB OnePlus 10 Pro 128GB
nabízí 8 obchodů za ceny od 11 520 Kč
Srovnat ceny na Živě

Telefon se po letech dočkal výraznějších designových změn, což je vidět hlavně u výrazného modulu fotoaparátu na zádech, který vychází až úplně od okrajů. Ten pak doplňuje matné sklo příjemné na dotek. Celkově telefon padne pohodlně do ruky hlavně díky zaoblenému tělu včetně krycího sklíčka displeje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
OnePlus 10 Pro má nový design s fotoaparátem až ke krajům.

Opět jde o 6,7“ LTPO OLED s QHD rozlišením a hodit se bude i jeho dynamická obnovovací frekvence, která se mění od 1 do 120 Hz dle potřeby. Výkon je zde opět prvotřídní. Stará se o něj nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 doplněný až o 12 GB RAM a 256GB úložiště. Posílena byla i 5 000mAh baterie, která v Evropě nově zvládá nabíjecí výkon až 80 W.

Stále nevyužitý potenciál Hasselbladu

OnePlus 10 Pro se opět chlubí spoluprací s Hasselblad a po loňské premiéře jsme byli zvědaví, kam se novinka posune. To se bohužel nestalo. Známý výrobce fotoaparátů  se zde stále stará jen o kalibraci barev a přidává vlastní zvuk závěrky v aplikaci fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ve dne mají snímky z telefonu věrné barvy. V noci ale fotoaparát trochu přepaluje

Bohužel se nikam ale neposunula ani samotná optika. Hlavní fotoaparát i teleobjektiv jsou naprosto totožné jako loni s rozlišením 48 Mpx u primární kamerky a 8 Mpx u teleobjektivu. Ultraširokoúhlý foťák letos opět dostal 50Mpx rozlišení jen snímač od Sony vyměnil za snímač ISOCELL od Samsungu, což ale v praxi nijak nepoznáte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí OxygenOS už má blízko ke Color OS od Oppo.

Kapitolou samou pro sebe je pak systém. Firma se totiž rozhodla o kontroverzní krok, kdy u nás zachovává na oko systém OxygenOS, zatímco v Číně nabízí ColorOS jako telefony od Oppo. Systémy vypadají velice podobně, mají totožný design i kódový základ i některé aplikace. Jde tak hlavne o marketing. Přesto se můžete těšit na plynuly chod a 3 roky systémových a 4 bezpečnostních aktualizací.

OnePlus 10 Pro se u nás prodává za cenu od 23 500 Kč v základní variantě, případně 26 tisíc v té nejvyšší. Za to získáte aktuální a špičkovou vybavu, fotoaparát se zvučným jménem ale jinak jde jen o drobnou evoluci proti loňsku.

OnePlus 10 Pro 128GB
rozměry a hmotnost: 163 × 74 × 8,6 mm, 201 g
displej: 6,7", kapacitní LTPO AMOLED, 1 440 × 3 216, 526 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (8× Cortex-X2, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 50MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
80 %
vybavenost
cena: 12 990 Kč

Diskuze (13) Další článek: Prémiový čipset pro střední třídu. Známe první specifikace chystaného procesoru Snapdragon 7 Gen 1

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , , , , , , , OnePlus 10 Pro, Telefon, Foťák, Barva, Věrná barva, Čip, F +, Evropa, Pro +,