OnePlus 2 jde zabíjet vlajkové lodě. Výbavou i cenou!

OnePlus 2 jde po krku špičkovým konkurentům. Má na to výkon, výbavu i zajímavé detaily. PS: známe cenu v českých korunách.

První světová premiéra ve virtuální realitě se povedla. Žádné pódium a strojený přednes, spíše neformální návštěva v sídle OnePlus s průvodcem v osobě spoluzakladatele. Carl Pei většinu informací o OnePlus 2 (OnePlus.net/2) předal sám, pomáhala mu grafika přímo ve videu, absolvoval rozhovor, setkání s fanoušky, několik ukázek, vzal nás do virtuální místnosti a pustil video, nebo ukázku operačního systému Oxygen. Při tom všem vnímáte prostředí firmy a podle haldy lidí lze tušit, že už to dávno není žádný ustrašený startup.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takto se natáčela „první světová premiéra ve virtuální realitě“.

Virtuální show zpestřuje řada překvapení, skrytých vtípků, kódů zajišťujících pozvánku... Nedělám si iluze, že by vše nebylo dokonale připravené, nacvičené a na několik pokusů natočené, přesto tato originální forma prezentace působí naprosto skvěle. Ostatně přesvědčte se sami – stáhněte si aplikaci OnePlus 2 Launch a celou show si pusťte ze záznamu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sledovat můžete s brýlemi Cardboard, ale jde to i bez virtuální reality, stačí přepnout a otáčet telefonem v prostoru.

„OnePlus 2 není o specifikacích, ale je jasné, že má ty nejlepší. Tomuto telefonu říkáme zabiják vlajkových lodí roku 2016.“ I tyto věty padly ve videu. Na jednu stranu je to pravda, OP2 má špičkové parametry a skvělou výbavu, ale je zde i jedna kompromisní položka: Full HD rozlišení u 5,5" displeje tam, kde konkurence má UHD. Je jen na vás, jestli se s ní smíříte, ušetříte výpočetní výkon a baterii, nebo půjdete jinam za větší jemností. Chybí také slot na paměťovou kartu, bezdrátové nabíjení, nebo dokonce NFC!

Jinak je to opravdu přehlídka toho nej ze současného světa smartphonů. Použitý čipset je Qualcomm Snapdragon 810, ale dávají si hodně záležet na dodatku „v2.1“, aby bylo jasné, že to není ten, co se přehřívá, ale jeho novější verze. 4 GB RAM jsou současný strop, nikdo nemá víc (ale někteří mají stejně). Je zde čtečka otisků prstů, prý rychlejší než na iPhonu. Do budoucnosti se dívá konektor USB Type-C a zajímavé je, že oboustranný je i jeho druhý konec ve formě klasického USB (ale jinak než Belaycords).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
OnePlus 2 se bude dodávat s upraveným Androidem OxygenOS. V krátké prezentaci se mi líbila přehledná správa toho, co které aplikaci dovolíte. Nelíbí se vám její příliš časté notifikace? Vypněte je.

OP2 je dualSIM, LTE má podporovat také „české“ frekvence, ale na potvrzení si ještě počkejme (aktualizováno: potvrzeno, evropská verze OnePlus 2 podporuje pro Česko klíčové frekvence 800 i 900 MHz). Paměťové verze budou dvě: 16 a 64 GB. Baterie má 3 300 mAh, což spíše standardní hodnota. Fotoaparát nehodlá oslňovat počtem megapixelů (je jich 13), zato má nad poměry velký senzor, světelnost f/2.0, laserové ostření, optickou stabilizaci, kamera umí 4K, zpomalené záběry, time lapse a další vychytávky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
A toto je OnePlus 2 v celé své kráse. Nejzásadnější změnou je kovový rám, výměnné zadní kryty zůstávají, tělo je při stejně velkém displeji menší, než tomu bylo u modelu One.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
OnePlus 2 na oficiálních obrázcích. V tlačítku pod displejem je senzor otisků prstů, tlačítko není mechanické, pouze senzorické.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pár živých snímků z XDA...
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zajímavým prvkem je posuvník na boku, kterým můžete po hmatu přepínat telefon mezi hlasitým a tichým režimem, nebo se k vám dostanou pouze prioritní upozornění. V softwarové formě to má „pětkový“ Android, OnePlus 2 to má v hardwarové podobě.

Co se dostupnosti týče, mám dobré a špatné zprávy. V Evropě bude OnePlus 2 dostupný už 11. srpna, ale znovu budete potřebovat pozvánku. Chcete ji? Napište si o ni. Co mě alespoň trochu uklidňuje, je fakt, že společnost od loňska vyrostla. Loni měly pozvánky smysl, umožnily kontrolovat distribuci, udržet zájemce atd. Letos budou výrobní kapacity hned od začátku mnohem silnější a pozvánky si tak podrží spíše jen marketingovou a komunitní funkci. Obecně by mělo být snazší „dvojku“ koupit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
OnePlus také zakládá síť značkových obchodů. Ty nejbližší budou v Berlíně, Miláně, Paříži a Londýně.

Známe i ceny a díky nedávnému vstupu na český trh rovnou také v korunách: 16GB OnePlus 2 přijde na 9 199 Kč, verze se 64 GB bude stát 11 099 Kč. To jsou opravdu zajímavé cifry!

Klepněte pro větší obrázek
Kompletní specifikace OnePlus 2.
Diskuze (134) Další článek: Logitech Blok: kryt s klávesnicí pro iPad Air 2 ve stylu MS Surface

Témata článku: Oneplus, , , OnePlus 2, Standardní hodnota, Velký senzor, Kompletní specifikace, Evropská verze, Pět Android, Světová premiéra, Klasické usb, Pei, Druhý konec, Flagship Killer, Přehlídka, Přehledná správa, Tichý režim, Značkový obchod, Carl Pei