OnePlus uspořádá velkou sněhovou bitvu. Koule budou vrhat roboti ovládaní mobily

Značka OnePlus je v marketingu zběhlá. V minulosti na sebe upozornila hned několika originálními promo akcemi a další taková se chystá. Tentokrát půjde o velkou sněhovou bitvu, v níž budou koule vrhat roboti ovládaní na dálku ze smartphonů. Bitva odstartuje 9. března a potrvá nepřetržitě až do 12. března.

Hlavním záměrem je vedle další netradiční propagace značky ukázat rychlou odezvu 5G. Právě přes tuto technologii totiž budou roboti (zvaní Snowboti) připojeni k síti, vrhání sněhových koulí se bude ovládat ze smartphonů OnePlus s 5G konektivitou.

Klepněte pro větší obrázek
Sněžní roboti budou metat koule ve Finsku za polárním kruhem (Zdroj: OnePlus)

Akce bude probíhat za polárním kruhem ve finské oblasti zvané Laponsko. OnePlus ji bude po celou dobu streamovat online, přenos můžete sledovat v tomto článku. Zahajovací ceremoniál proběhne 9. března a odstartuje velkou bitvou lidí proti Snowbotům. OnePlus uspořádá na svých stránkách a sociálních sítích soutěž o cestu do Laponska a také možnost vyzkoušet si na dálku ovládat Snowbota.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Kvůli koronaviru klesnou dodávky smartphonů o 10 %, tvrdí analytici

Témata článku: Oneplus, , , , , , Polární kruh, Koule, Mobil, Finsko, MOBI, Bitva, Robot